Soha nem volt ennyi magyar film a Top10-ben

Soha nem volt ennyi magyar film a Top10-ben

2007. április 12. 16:38, Csütörtök
És a magyar film megint szép lesz, méltó ahhoz a bizonyos régi nagy híréhez? Egy biztos, a múlt héten Budapesten 14 ezren döntöttek a hazai alkotások mellett.

Arról még valamikor év elején értekeztünk, hogy 2006 aranyév volt a magyar film szempontjából, hiszen a 90-es évek eleje óta nem volt annyi nézője a magyar filmeknek, mint tavaly. Persze a csúcs a két-három zászlóshajónak köszönhető, hiszen a Szabadság, szerelem és a Csak szex és más semmi is 400 ezer néző fölött produkált, de az Üvegtigris 2 is több százezer embert vonzott moziba.

Múlt héten Budapesten két új magyar film is bemutatkozott. A kommerszebb Buhera mátrix azonnal el is könyvelhette a csúnya bukást, hiszen a reklámok ellenére is csak 3034-en látták, viszont a Magyar Filmszemle győztese, a Csáth Géza novellát alapul vevő Ópium - Egy elmebeteg nő naplója 5375 nézőt késztetett jegyvételre és ezzel - művészfilmhez képest - remek teljesítménnyel kezdte meg szereplését.

A lista hátsó fertályában a fővárosban már 100 ezer néző felett járó S.O.S. szerelem bemutatásának 8. hetében tett hozzá újabb 2916 látogatót összeredményéhez, míg Szőke András Hasutasok című ökörködését 2521-en látták a héten Budapesten, így a film nézőszáma már a 20 ezerhez közelít, ami látogatottságban magasan megelőzi Szőke utóbbi években forgatott filmjeit.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások