A DT vállalati ügyfeleit fenyegeti a szakszervezet

A DT vállalati ügyfeleit fenyegeti a szakszervezet

2007. május 7. 12:07, Hétfő
A német Deutsche Telekom átalakítása körül zajló konfliktusban a ver.di szakszervezeti szövetség a hétvégén új sztrájkstratégiát körvonalazott: az egész cégre kiterjedő munkabeszüntetés helyett a DT érzékeny presztizsprogramjait bénítja meg időlegesen.

A Der Spiegelben a ver.di egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy ennek keretében - ha a tagság jóváhagyja a tervet - a DT vállalati ügyfelei, így bankok, biztosítók, üzemek számolhatnak azzal, hogy kommunikációs lehetőségeik korlátozottá válnak. A magánügyfeleket a ver.di szándékosan "kihagyja", mivel nem akarja eljátszani a lakosság szolidaritását. A ver.di szerint azért folyamodnak ehhez a módszerhez, mivel a cég már előzetesen nyomást gyakorol a dolgozókra. A DT visszautasította ezt a vádat, mint szóvivője elmondta: senkit nem fenyegetnek, csak a jogi keretfeltételekről tájékoztatják az alkalmazottakat sztrájk esetére.

A ver.di hétfőtől tart háromnapos szavazást az ügyben. A szövetség vezetése biztos abban, hogy a 75 százalékos szükséges többséget megkapják. Ezzel ez lenne az első munkaügyi konfliktus a Deutsche Telekom 12 évvel ezelőtti részvénytársasággá alakulása óta.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások