Az Oracle vezeti a relációs adatbázis-kezelők piacát

Az Oracle vezeti a relációs adatbázis-kezelők piacát

2007. május 7. 14:28, Hétfő
Az IDC piackutató cég összesített adatai alapján az Oracle részesedése a legnagyobb a relációs adatbázis-kezelő software-ek (RDBMS) világpiacán.

Az IDC legutóbbi jelentése szerint az Oracle piaci részesedése 2006-ban 14,7%-kal nőtt 2005-höz képest, így jelenleg 44,4%, amellyel jócskán megelőzi a második helyezett (21,2%) és a többi versenytársát. Összességében a relációs adatbázis-kezelők nemzetközi piaca 2006-ban 14,3%-kal bővült.

"Az IDC eredményei alapján újfent világossá vált, hogy az Oracle adatbázisa a legnépszerűbb, több mint kétszeresen lehagyva legközelebbi versenytársát" - mondta Willie Hardie, az Oracle adatbázis-termékek marketing igazgató-helyettese. "A vevők alacsony költségű szerver- és tárolóhálózatokon vonják össze tranzakció- és üzletiintelligencia-alkalmazásaikat, amelyek a nap 24 órájában elérhetőek és igény szerint, könnyedén bővíthetők. Az Oracle Database önmenedzselő funkcióinak köszönhetően a különböző méretű vállalatok könnyen ki tudják alakítani a vállalt szolgáltatási szintjüknek megfelelő rendszereket, nyilvánvaló üzleti előnyt kovácsolva a rendelkezésükre álló adatokból.

"2006-ban ismét az Oracle vezette az RDBMS software piacot" - mondta Carl Olofson, az IDC alkalmazásfejlesztő és rendszerbe állító részlegének kutatási igazgató-helyettese. "Az Oracle folyamatos vezető pozíciója részben talán az adatbázisok teljesítménye és elérhetősége iránt mutatott növekvő kereslettel, valamint a tárolás egy egységre jutó költségének csökkenésével magyarázható"

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások