Százmillió Gigaset készüléket gyártott a Siemens

Százmillió Gigaset készüléket gyártott a Siemens

2007. május 16. 11:08, Szerda
A Siemens bocholti gyárában a napokban hagyta el a futószalagot egy Gigaset SL370 készülék, amely a százmilliomodik volt a Gigaset telefonok között. Németországban minden második háztartásban valamilyen Gigaset típussal telefonálnak.


Gigaset SL370
Mióta 1993-ban megszületett a vezetékes hálózatokban alkalmazott zsinórnélküli telefontechnika szabványa, a DECT, a Gigaset telefonok a piacon világszerte az élmezőnyben vannak. 1996-ban hozta a Siemens a piacra a Gigaset 1015 típust, az első DECT telefont beépített üzenetrögzítővel, 1999-ben pedig a Gigaset 3010 Comfort nevű készüléket, amely elsőként kínálta a "kézmentes" telefonálás kényelmét. A 2001-ben megjelent Gigaset 4010 volt az első SMS-lehetőséggel rendelkező készülék a vezetékes hálózatban, a 2004-es "születésű" Gigaset SL740 pedig az első, amely kamerával és MMS-sel működött.

2006-ban jelent meg a Gigaset C450 IP, amely hibrid készülékként mind a vezetékes hálózatban, mind az interneten működik PC nélkül is. 2006 végén a Gigaset SL560-nal a Bluetooth technika a zsinórnélküli telefonok világába is bevonult. A most májusban megjelenő Gigaset SL370 mind technikai értelemben, mind küllem tekintetében csúcskészülék, amely már piacra kerülése előtt elnyerte az IF Design Award-ot - ezt a díjat az azonos nevű tekintélyes hannoveri intézet adományozza kiemelkedő formatervezési teljesítményekért.

A cég közleménye szerint a zsinórnélküli telefonálás mellett a Gigaset márkanév az internet-elérés területén és az otthoni média világában is széles választékban kínál műszaki megoldásokat. Ilyenek az ADSL-modemek, útválasztók, gateway-k, WiMAX-végkészülékek és a digitális TV-vételre alkalmas set-top-boxok. Az SHC világszerte egyike a magánfelhasználóknak szánt ADSL-modemek és DSL-gateway-k két vezető szállítójának.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások