Nem tárgyal a ver.di

Nem tárgyal a ver.di

2007. május 16. 17:04, Szerda
Elutasította a Deutsche Telekom újabb tárgyalási ajánlatát a ver.di szakszervezeti szövetség, amely a múlt péntektől szólította sztrájkba a cég dolgozóit.

A ver.di főtárgyalója, Lothar Schröder az elutasítással kapcsolatban utalt arra, hogy a dolgozók a múlt héten a sztrájk mellett döntöttek, továbbá arra, hogy korábban öt tárgyalási forduló zárult eredménytelenül. Ugyanakkor nem cáfolta, hogy informális egyezkedés folyik a DT-vel, ennek tartalmáról azonban semmit nem közölt. Szerdán ismét 15 ezren sztrájkoltak a cég alkalmazottai közül, főként Bajorországban, Szászországban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Berlin-Brandenburgban és Hessenben.

A callcenterekben és műszaki ügyfélszolgálatoknál egyaránt sztrájkolnak, a ver.di szakszervezeti szövetség közlése szerint a szolgáltatások további korlátozásával kell számolni. A Telekom-sztrájk érinti a Nyolcak (G8) június eleji heiligendammi csúcsértekezletének előkészületeit is.

A Deutsche Telekom mintegy 11 ezer alkalmazottja a múlt héten, pénteken lépett országszerte sztrájkba. A társaság dolgozói csütörtökön döntöttek a sztrájk mellett, miután a szakszervezet és a vállalat vezetése nem tudott egyezségre jutni az átszervezések miatt kirobbant vitában. A szolgáltatásban dolgozókat tömörítő szakszervezet, a ver.di tagjainak 96 százaléka voksolt a munkabeszüntetésre. Ez az első sztrájk a német telefontársaság történetében, és az első komolyabb munkaügyi konfliktus azóta, hogy a vállalatot tizenkét évvel ezelőtt privatizálták.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások