Az RTL műsorán az itthon forgatott Robin Hood sorozat

Az RTL műsorán az itthon forgatott Robin Hood sorozat

2007. május 30. 21:57, Szerda
Meglehetősen nagy hírverés kísérte az angol BBC Robin Hoodjának hazai forgatását, mint ahogyan az eltűnt, illetőleg ellopott kazetták ügyében folyt nyomozás is viszonylag nagy sajtónyilvánosságot kapott.

A BBC tavaly mutatta be a nálunk forgatott 13 részes Robin Hood sorozatot, mely nem újraértelmezése a történetnek, hanem a mai, modern lehetőségekhez mért feldolgozása. Az igazságosztó, a gazdagoktól a szegények részére lopó haramia története mindnyájunk előtt ismert és Errol Flynn, Douglas Fairbanks és Cary Elwes után ezúttal Jonas Armstrong játssza el az angol íjművészt.


Az alaptörténet természetesen a szokásos Robin of Locksley és szolgája, Much, visszatérnek a Szentföldről Angliába, ahol azzal szembesülnek, hogy amíg ők távol voltak, a király trónját bitorló János herceg új "seriffet" nevezett ki Nottinghambe, aki sanyargatja a népet. Természetesen ezt Robin igazságérzete nem tűri és mindent megpróbál, hogy kiszabadítsa az akasztásra váró foglyokat.

Még annyi bulváradalék a sorozathoz, hogy a Robin Hood kétmilliárd forintot érő felvételeit a fóti filmstúdióból elcsenő két férfit közül az egyiket elkapta a rendőrség, míg a másik feladta magát, így hiába követeltek a kazettákért 16 millió forintot, az angolok szemszögéből hepiend lett a történet vége és azóta már a második évad forgatása is folyik.

Tehát Robin Hood premier az RTL Klubon vasárnap 17.30-tól és azt követően még 12 hétig a sherwoodiak szállják meg e tájban a képernyőt - az európai Forma 1-es futamoktól függő kezdési időpontban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások