Véget ér a Battlestar Galactica

Véget ér a Battlestar Galactica

2007. június 1. 18:08, Péntek
Sokak kedvenc, leginkább politikai, de olykor szappanoperás jegyekkel megtűzdelt scifi-sorozata a készítők és a csatorna egybehangzó állításai szerint a januárban induló negyedik évaddal fog véget érni.

A Csillagközi romboló (mégiscsak ez a magyar címe) elég hamar, nem sokkal a premier után "robbantott" és megmutatta, hogy nemcsak a Csillagkapu-típusú kommerszebb sorozatokat képes a SciFi Channel sikerre vinni, hanem kritikailag elismert szériáknak is van esélye a túlélésre. Meglepő, nem meglepő, de a Csillagközi romboló mindvégig jobb nézettséget tudott szállítani, mint a Stargate-szériák, még akkor is, ha a sorozat népszerűsége - ki tudja miért -, de a 3. évadra meglehetősen megcsappant.

A sokak örömére berendelt negyedik évad kezdését januárra halasztották, viszont az eredetileg tervezett 13 epizód helyett 22 rész lesz a szezonban. Most már az is biztos azonban, hogy a 4. évad egyben a Csillagközi romboló hattyúdala is lesz. A készítők (Ronald D. Moore és David Eick) ugyanis megerősítették a SciFi Channel sajtóközleményében foglaltakat és hozzátették, hogy mindig is úgy tervezték a Csillagközi romboló történetét, hogy eleje, közepe és vége legyen.

És mivel állításuk szerint a karakterek erősen konvergáltak "A vég" felé, ezért úgy döntöttek, hogy hallgatnak arra a bizonyos belső hangra és úgy fejezik be a sorozatot, ahogyan azt tervezték.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások