Okostelefonból WLAN-router

Okostelefonból WLAN-router

2008. október 29. 22:58, Szerda
A TapRoot Systems nevű amerikai vállalat egy olyan szoftvert mutatott be, amellyel a piacon lévő okostelefonok WLAN-routerekké alakíthatók át.

A program neve WalkingHotspot és lehetővé teszi, hogy a mobilok 3G-s képességeit kihasználhassuk akár egy laptopon is. "Az egyetlen követelmény, hogy az okostelefonnak legyen beépített WLAN-modulja" - nyilatkozta Charlotte Rubin, a cég szóvivője. Az alkalmazás jelenleg a Symbian S60 és a Windows Mobile operációs rendszereket futtató készülékeket támogatja.

"Egyes okostelefonok már most biztosítják a 3G-s funkció használatát laptopon. Ehhez azonban szükség van a két eszköz kábellel való összekötésére. Ezzel szemben a WalkingHotspotnál megspórolható a kábelezés és az adatkártya használata, és az internetelérés is mindig rendelkezésre áll, igaz aktiválni kell. A szoftvernek köszönhetően egyszerre legfeljebb öt számítógép osztozhat az okostelefon 3G-s kapcsolatán. A rendszert UMTS-hálózatra optimalizáltuk, de természetesen használható lassabb mobil hálózatokban is. A letöltési sebesség maximum 2 Mbps lehet. A programot a cég leginkább a sokat utazó üzletembereknek ajánlja, de természetesen bárki használhatja, akinek van okostelefonja és laptopja" - tette hozzá a szóvivő.

Az alkalmazás szeptember óta megvásárolható az Egyesült Államokban, de a TapRoot Systems távlati céljai között szerepel az európai piacon való megjelenés. A felhasználók mindenesetre már most letölthetik a WalkingHotSpot hét napig szabadon használható próbaváltozatát. A teljes verziós licenc, amely az okostelefon élettartamáig érvényes, kereken 25 dollárba kerül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások