Sony: olcsó e-könyv olvasók érkezőben

Sony: olcsó e-könyv olvasók érkezőben

2009. augusztus 6. 10:56, Csütörtök
A Sony az eddigi legkedvezőbb áron dobja piacra az Egyesült Államokban új olvasóját, abban a reményben, hogy megtörik az Amazon tekintélyes fölényét. A kedvezőbb ár kompromisszumokkal jár.

A Reuters számolt be elsőként a hírről, miszerint a Sony egészen pontosan két új készülékkel jelentkezik a tengerentúlon, amelyek előnyei között az alacsony ár és a gazdag funkcionalitás is megtalálható - némi hiányossággal vegyítve a képet. A cég célja a verseny fokozása az Amazon ellenében, amely a Kindle olvasókkal és saját online boltjával eddig vezeti a mezőnyt.

Az első változat a Reader Pocket Edition, avagy PRS-300 névre hallgat, ára mindössze 200 dollár, amivel egészen új szintre emelheti a piacot. Ezt az árat ugyanis eddig egyik nagyobb névnek sem sikerült megközelítenie, így vásárlók tömegei válthatnak a hagyományos könyvekről, hiszen a 200 dolláros kiadást jóval többen tartják ésszerűnek, még a kedvezőtlen gazdasági helyzetben is. A PRS-300 kijelzője mindössze 5 hüvelykes, a maximális felbontás 800 x 600 pixel, a készülék pontos méretei 6.2" x 4.2" x 2", az olvasóhoz pedig egy USB-kábelt és egy egyszerű tartót kapunk. A támogatott formátumok listáján szerepel az EPUB File (Non DRM/ Adobe DRM), a BBeB Book (Non DRM/ PRS DRM), a PDF (Non DRM/ Adobe DRM), a TXT, az RTF, valamint a Word.


A nagyobb változat PRS-700 néven érkezik, ezt a Sony Reader Touch Edition elnevezéssel egészíti ki. Nevének megfelelően a megoldás érintőképernyővel jelenik meg, 300 dolláros áron (amivel 50 dollárral olcsóbb az eredeti PRS-700 változathoz képest), a beépített szótár a kiválasztott szó felett jeleníti meg annak jelentéseit, a jegyzetek készítésében pedig a virtuális billentyűzet segít. Fontos eltérés a Kindle-sorozathoz képest, hogy egyik változat sem kap vezetéknélküli elérést, így a kiválasztott könyveket előbb PC-re, illetve Mac-re kell letöltenünk, onnan másolhatjuk majd át azokat az olvasókra.

A Sony ezzel egy időben 12 dollárról 10 dollárra csökkenti a kínálatában elérhető könyvek jó részének árát, hogy nagyjából egy szinten legyenek az Amazonnal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások