iPhone-osokból alakít zenekart egy amerikai egyetem

iPhone-osokból alakít zenekart egy amerikai egyetem

2009. december 3. 13:32, Csütörtök
A Michigani Egyetem diákjai az iPhone-okra terveznek és írnak olyan szoftvereket, amelyekkel hangszerekké alakítják okostelefonjaikat. A zenekar később nyilvános "koncertet" is ad.

A kurzus oktatója, Georg Essl számítógépes szakember és zenész, aki korábban is mobiltelefonok és hangszerek fejlesztésével foglalkozott. Essl és munkatársai néhány évvel ezelőtt elsőként használták a mikrofonokat szélérzékelőkként, ez a fejlesztés pedig lehetővé tette az olyan virtuális hangszerek létrehozását, mint a tavaly bemutatott iPhone-okarina.

"A mobiltelefon nagyszerű alapot jelent az új zenei lehetőségek kipróbálására" - mondta az oktató, hozzátéve, hogy a telefonokkal nem kötődnek a hagyományos hangszerek fizikai tulajdonságaihoz, és így érdekes, szokatlan dolgokat hozhatnak létre. Az érintőképernyővel, GPS-navigációval, iránytűvel, gyorsulásérzékelővel és vezeték nélküli kommunikációs kapcsolattal rendelkező iPhone könnyen átalakítható. A készülék rázásával, a kijelző megérintésével, vagy a mikrofonba fújt levegő erősségével különböző hangok szólaltathatók meg - magyarázta Essl.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások