Érkezőben a Blackberry tábla

Érkezőben a Blackberry tábla

2010. július 13. 13:54, Kedd
Újabb információmorzsák jelentek meg a RIM állítólagos tábla PC megoldásáról, amely várhatóan még az év vége előtt megjelenik - ezúttal Flash támogatást is rebesgetnek a jól értesültek.

A Research in Motion készülőben lévő fejlesztéséről első alkalommal még májusban bukkantak fel a híresztelések az interneten, ekkor még csak annyit tudhattunk meg, hogy a megoldás 8,9 hüvelykes kijelzővel érkezik, emellett pedig biztosan megoldott lenne a dupla kamera beépítése, valamint a Bluetooth és Wi-Fi támogatás. Ezt követően a Wall Street Journal is foglalkozott a témával, most pedig a Rodman & Renshaw egyik elemzője arról ír, hogy a Flash platform sem jelent majd gondot a készüléknek.


Ashok Kumar egészen pontosan azt fejtette ki jegyzetében, hogy egy 7 hüvelykes kijelzővel ellátott tábla PC-t várhatunk, amely egy 1 GHz-en futó Marvell processzor köré épül, a két kamera pedig elsősorban a videokonferenciás funkciók megfelelő támogatása érdekében kerül be a készülékbe. Ami a Flash technológiát illeti, itt maga az Adobe vezérigazgatója említette meg korábban, hogy számos partnerük mellett a Blackberry is hozzájuthat a lejátszó 10.1-es verziójához, ennek megfelelően pedig júniusban be is jelentették az elérhetőséget, amit immár egy, a Blackberry 6 újdonságait bemutató videó is megerősített.

A BetaNews saját forrásra támaszkodva ehhez annyit tesz hozzá, hogy az elemző értesülései helytállóak, a céghez közel álló emberük ugyanis megerősítette ezeket. Mi több, a Flash támogatás hardveres lesz a készülékben, amelynek nevéről egyelőre nem szivárgott ki semmilyen információ. Arról megoszlanak a vélemények, hogy egy ilyen megoldás milyen fogadtatásra számíthat a tengerentúlon (ahol egyébként az iPhone minden sikere ellenére is az Apple még jelentős mértékben elmarad a RIM piaci részesedésétől), könnyen előfordulhat, hogy a vásárlók jó része szívesen választja majd azt egyfajta kiegészítő készülékként.

A lap forrása azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban december lenne a debütálás hónapja - az ünnepi szezon azonban mindenképpen kedvező a megjelenés szempontjából.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások