Levelezőszolgáltatást indít a Facebook

Levelezőszolgáltatást indít a Facebook

2010. november 15. 23:37, Hétfő
Új generációs elektronikus levelezőszolgáltatást indít a Facebook - jelentette be a közösségi portál alapító-vezérigazgatója.

Mark Zuckerber szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldalán hamarosan elérhető integrált szolgáltatás a hagyományos levelezőrendszerek, az azonnali üzenetküldő programok, valamint az SMS-küldő programok előnyeit kívánja egyesíteni. Az 500 millió Facebook-használó a bejelentkezési névvel kezdődő és @facebook.com végződésű címet kap. Így a Facebook jelenlegi üzenőfalrendszere teljes értékű levelezőrendszeré alakul, és a közösségi portál igazi kihivója lehet a Google, a Yahoo, valamint a Microsoft levelező szoftvereinek.


Az egy évvel ezelőtt kezdődött fejlesztéssel elsősorban a fiataloknak akarnak kedvezni, annak a korosztálnyak, amely már a drótpostát is túl lassúnak és formálisnak tartja - hangsúlyozta Zuckerberg, hozzátéve, hogy az oldal használói közül több mint 350 millióan a jelenleg is elérhető belső üzenőfalon küldenek vagy kapnak rendszeresen üzeneteket. A kibővített lehetőségek között szerepel majd a közösségi postaláda, amelyből a rendszer kiszűri azokat a leveleket, amelyek nem a visszaigazolt ismerősöktől érkeznek.


A néhány hónapon belül elérhető levelezőrendszerrel a Facebook újabb területen veheti át a vezetést, ugyanis a comScore piackutató szerint a Microsoft Hotmail rendszerét 361 millióan, a Yahoo Mailt 273 millióan, a Google Gmail rendszerét csupán 193 millióan használják világszerte. Elemzők szerint miközben a vetélytársak szolgáltatásaikat a közösségi portáloknál megszokott lehetőségekkel próbálják vonzóbbá tenni, a Facebook új generációs üzenetküldő rendszere csábítja majd az újabb felhasználókat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások