Friss Dragon Age 2 információk

Friss Dragon Age 2 információk

2010. december 5. 12:40, Vasárnap
A BioWare az egyik legnépszerűbb és talán a legmegbízhatóbb fejlesztőcsapat az akció-RPG-k műfajában. Az olyan sorozatok, mint a Baldur's Gate, a Neverwinter Nights vagy a Star Wars: Knights of the Old Republic szinte alapvetésnek számítanak a műfajban.

Hamarosan azonban egy másik sikeres BioWare alkotás, a Dragon Age: Origins is folytatódik, mely anyagilag sikeresebb volt, mint a számos Év játéka díjat bezsebelő Mass Effect sorozat. Mindenesetre a Dragon Age 2 egy teljesen új alapra építkezik és így próbálja meg az előző részben csalatkozó játékosokat visszacsábítani.

Korábban már foglalkoztunk kiemelten a második résszel, de ma újabb információk láttak napvilágot a játékról, melyeket szintén érdemes megismerni. Azt már korábban is tudtuk, hogy a Dragon Age 2-ben új hőssel kalandozhatunk - ő lesz Hawke, Kirkwall hőse - most azonban megismerhetjük Kirkwall városát is.A Dragon Age 2-ben nem a világ megmentése a feladatunk. Helyette azt ismerhetjük meg, hogy hogyan jutott Hawke arra a sorsra, ami végül megadatott neki. Persze nem elképzelhetetlen, hogy a döntéseink következményeképpen végül mégis eljutunk a világ megmentéséig, de ez nem következik be majd mindenkinél. De először is fel kell fedeznünk egy hatalmas világot, melynek egyik központi helszíne lesz Kirkwall.

Kirkwall egy kikötői központ, ahol a Dragon Age világának legnagyobb tengeri forgalmát bonyolítják. Azonban a város vezetőit megölték vagy megvesztegették és ennek következményeképpen a helyet most egy elhízott és zsarnok képviselő vezeti, ami meg is látszik a helyen. Az nem egészen biztos, hogy hogyan lett Hawke a hely bajnoka, de Mike Laidlaw, a játék kreatív direktora szerint "a hős jókor volt jó helyen" és célzott arra is, hogy pár Chantry is szerepet játszott benne.

A Chantry nem más, mint egy börtön, melyben a varázslókat gyerekkoruktól fogva tartják és kényszerítik, hogy különböző démonokkal harcoljanak és közben bedrogozzák őket, hogy ne akarjanak megszökni onnan. A főhős testvére, Bethany is egy ilyen toronyban raboskodott, de sikerült megszöknie onnan és a játék elején ő lesz az egyetlen társunk.Visszatér az első részben megismert Isabelle is, aki megtanított minket párbajozni. A második részben azonban már kalózkapitányként éli életét és ha akarjuk, akkor csatlakozhat csapatunkhoz is. Szintén a toborozható tagok listáján szerepel egy vérbeli női harcos, Adeline, aki korábban együtt menekült velünk, ám aztán beállt a kirkwalli őrséghez.

A csapattagok elismerését és bizalmát is ki kell érdemelnünk, de ehhez nagyon oda kell figyelnünk tetteinkre. Vannak azonban olyan karakterek is, akik riválisként tekintenek ránk és őket semmi pénzért nem nyerhetjük meg magunknak. Tisztelnek minket, elismerik tetteinket, de akkor is egy tökfejnek tartanak. És természetesen a Mass Effectben megszokott romantikus szál sem maradhat el.

A Dragon Age 2 márciusban jelenik meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások