A Microsoft víruskeresőt ad afrikai kisvállalkozásoknak

A Microsoft víruskeresőt ad afrikai kisvállalkozásoknak

2011. február 8. 07:52, Kedd
A maximum tíz számítógéppel rendelkező afrikai kisvállalkozások számára ingyenesen biztosít víruskereső szoftvert a Microsoft. A cég ezzel a lépéssel is szeretné erősíteni a kalózkodás elleni küzdelmet a kontinensen.

A Microsoft Botswana ügyvezetőjének bejelentése szerint a tíz számítógéppel vagy ennél kisebb műszaki hátérrel rendelkező afrikai kisvállalkozások számára a cég ingyenes hozzáférést biztosít Microsoft Security Essentials elnevezésű antivírus programjához. Az Mnegi Online portál beszámolója szerint a szoftvergyártó ezzel a lépéssel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az afrikai kisvállalkozók biztonságos online környezetben bonyolítsák üzleti tevékenységüket.

A Microsoftnak ugyanakkor nem titkolt célja az is, hogy az ingyenes szoftverhasználattal a kalózkodás ellen lépjen fel. A Business Software Alliance 2009-es becslése szerint ugyanis az illegális szoftverhasználat aránya Botswanában 79 százalék, és a régióban 265 millió dollár értékű szoftvert használnak illegálisan a cégek. A Microsoft szerint a kalózkodási ráta egy százalékos csökkenése akár 10 millió dolláros megtérülést jelentene a helyi gazdaságnak. A szoftvergyártó reméli, hogy az ingyenes programmal a legális szoftverhasználatot is tudja ösztönözni.

Nemzetközi szinten a kis- és középvállalkozások alkalmazzák az elérhető munkaerő 90 százalékát, és termelik meg a GDP 50 százalékát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások