Ilyen lesz a Panasonic 3D fényképezőgépe

Ilyen lesz a Panasonic 3D fényképezőgépe

2011. szeptember 4. 18:58, Vasárnap
A japán gyártó az IFA kiállításon bemutatta három dimenziós fotózásra képes Lumix kompaktjának prototípusát. A fényképezőgép még az idén kapható lesz.

Az egész szórakoztatóipari ágazat megindult a 3D technológia felé, a mozik és tévék után szép sorban minden szegmensben át fogja venni az uralmat. Erre égető szüksége van ugyanis az eladási gondokkal küszködő iparágnak, mivel a katódsugárcsöves tévéiket alig néháhy éve LCD-re vagy plazmára váltó tömegeket egy látványos ugrás nélkül nehéz ismét vásárlásra bírni. A Panasonic a sikerben bízva 3D képes eszközök széles választékával támad, és a stratégiának kulcsfontosságú része a megfelelő mennyiségű tartalom megléte, amihez az emberek bevonása is szükséges. Csak akkor tudják ugyanis eladni prémium kategóriás megjelenítőiket, ha van rajtuk mit megnézni, és ebben egy olcsó 3D fényképezőgép hatékony segítséget nyújthat.
A 3D tehát már nem csak a filmek, hanem az alsókategóriás fényképezőgépek világában is helyet kap. A cég Lumix fényképezőgépe 25-100mm-es átfogású - tehát négyszeres optikai nagyításra képes - ikerobjektíveket kapott f3.9 - f5.7 fényerővel. A duplázott lencséket természetesen ellátták képstabilizátorral és videófelvételre is alkalmas. Érdekesség, hogy a mozgókép rögzítése közben is lehet fotókat készíteni. A filmet AVCHD formátumban H.264 kódolással tárolja. A HDMI kimenet az oldalán van, a tetejére pedig sztereo mikrofon került a vaku, és egy dedikált videófelvételi gomb társaságában. Állványra is rögzíthető, mely mellett van az akkumulátor, illetve az SDXC memóriakártya foglalata.


Takuya Sugita, a Panasonic alelnökének IFA kiállításon tett nyilatkozata szerint a masina már ezen a télen kapható lesz a boltokban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások