Elrajtol az Intel első okostelefonja

Elrajtol az Intel első okostelefonja

2012. április 19. 22:45, Csütörtök
A már korábban is beharangozott készülék a napokban jelenik meg, elsőként Indiában, ezzel a gyártó egy komoly akadályt hagy maga mögött. A Nokia eközben komoly veszteséggel zárta az első negyedévet.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, az Intel saját fejlesztésű processzora elsőként a Lava International készülékében jut fontos szerephez, ezzel mutatkozik be a gyártó a számára újnak számító szegmensben. Most végre befutott a hír a hivatalos megjelenésről, amelyre a jól értesültek, valamint maga Paul Otellini szerint is még a napokban sor kerülhet, elsőként az indiai piacon.


A Lava Xolo X900 néven rántotta le a leplet a megoldásról még februárban, az MWC alatt. Akkor megtudhattuk, hogy a készülék a Medfield családba tartozó Atom Z2460 chipre támaszkodik, amely egymagos felépítést, valamint 1,6 GHz-es órajelet jelent. Ehhez a partnerek egy 4,03 hüvelykes érintőképernyőt, NFC támogatást, két kamerát, valamint az Android egyelőre ismeretlen verzióját mellékelik, ám a várható árat nem közölték az érdeklődőkkel. Elejtették viszont, hogy a 3G-eléréssel 8 óra beszélgetést, 5 óra folyamatos böngészést, valamint 14 nap készenléti időt biztosítanak a készüléken, mint ahogy kiderült az is, hogy az Intel a Lenovo, a Motorola, valamint az Orange személyében tett szert új partnerekre, ők pedig május-június magasságában vállalták új fejlesztések piacra dobását.

A Nokia, aki még mindig komoly szereplőként van jelen (küzd saját jövőjéért) a szegmensben, most tette közzé első negyedéves eredményeit, amelyek kissé lesújtóak. Jelentős mértékben visszaestek ugyanis az eladások, ezen még a Lumia 900 vártnál jobb adata sem tudott javítani, a végeredmény pedig nagyjából 30 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőtti számhoz képest. Az 1,3 milliárd eurós veszteség jó részét a Nokia Siemens Networks, a Devices & Services, valamint a Location & Commerce részleg átszervezése tette ki, miközben a cég megkezdte gyártósorainak átköltöztetését Ázsiába - Komárom kapcsán ebben ugyebár mi is érintettek voltunk.

Stephen Elop vezérigazgató a verseny erősödésével, valamint az átszervezés költségeivel magyarázta a veszteséget, bár arról is hallhattunk eleget, hogy több szolgáltató nem elégedett a Lumia családdal, valamint a cég új irányvonalával.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások