Az Apple és a Google is mobil szolgáltatóvá válhat

Az Apple és a Google is mobil szolgáltatóvá válhat

2012. május 7. 00:54, Hétfő
A hálózatüzemeltetőket stratégiai tanácsokkal segítő Whitey Bluestein úgy vélte, hogy előbb az Apple, majd a keresőcég is megjelenhet szolgáltatóként a mobil piacon.

"Az Apple belátható időn belül nagykereskedelmi szerződéseket fog kötni egy vagy több mobil szolgáltatóval, így képes lesz a mobil előfizetéseket közvetlenül értékesíteni az ügyfelei felé" - jelentette ki Whitey Bluestein a barcelonai Informa MVNO konferencián. A szakértő abból indult ki, hogy a konszern először adattarifákat fog kínálni az iPad-tulajdonosok számára, a következő lépés pedig az iPhone-használóknak kínált különböző telefonálási és roamingkonstrukciók lesz. Amennyiben ezek a dolgok valóban megvalósulnak, úgy komoly hatással lehetnek a mobil piacra, hiszen figyelembe kell venni az Apple piaci erejét is. A társaság rendelkezik minden olyan fontos elemmel, amelyeknek köszönhetően a világ legnagyobb virtuális hálózatüzemeltetőjévé válhat. Ezek a cégek nem rendelkeznek saját infrastruktúrákkal, hanem kibérelik a szükséges kapacitást más üzemeltetőktől és ezt a költséget integrálják a saját áraikba.

Az Apple a megfelelő ajánlatokat minden bizonnyal nagyon sikeresen tudná értékesíteni, mivel képes lenne ezeket a termékeket célzottan az ügyfelei igényeire szabni, ami általában a hálózatüzemeltetőknek csak nagyon ritkán sikerül. Ehhez még hozzájön az is, hogy az Apple egy rendkívül erős és sikeres márka, 250 millió iTunes-fiók és világszerte 363 kiskereskedelmi bolt tartozik hozzá. Egy ilyen lépéssel alapvetően megváltozna, s még szorosabb lenne a társaság és ügyfelei viszonya. Amennyiben ez a modell beválna, úgy Bluestein szerint a Google is rá lenne kényszerülve arra, hogy rövid időn belül kövesse az Apple példáját.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások