Közösségi oldalt venne az Apple

Közösségi oldalt venne az Apple

2012. augusztus 7. 17:31, Kedd
A kaliforniai cég azt tervezi, hogy megvásárolja a The Fancy nevű közösségi portált. Az Apple ezzel a Facebook lépését másolná le, hiszen a platform korábban megvette a hasonló Pinterestet.

A hírt a Business Insider szellőztette meg. Az elképzelések szerint a "The Fancy" részét képezné az Apple új e-kereskedelmi hálózatának. A luxustermékekre specializálódott oldal befektetői közé tartozik a Gucci, összértékét 100 millió dollárra becsülik. A kaliforniai vállalat azt reméli, hogy a The Fancy segítségével növelheti felhasználói táborát és egyúttal bebocsátást nyerhetne a közösségi portálok piacára. A Business Insider hangsúlyozta, hogy nincs garancia arra, hogy valóban megkötik az üzletet, de már voltak előzetes egyeztetések.

A The Fancy lehetővé teszi, hogy a felhasználók különböző árucikkek fotóit osszák meg egymással és ezeket véleményezzék. A honlap különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne átlagos termékek képei jelenjenek meg rajta, ennek köszönhető, hogy a partnerei között megtalálható a Gucci és Yves Saint Laurent. Ezek a cégek napjainkban már a platformon keresztül értékesítik több árucikküket. A portál az eladások 10 százalékára tart igényt, de a befolyt összegből a prominens felhasználók is részesednek.

A The Fancy támogatói között megtalálható Chris Hughes, a Facebook társalapítója és résztulajdonosa, valamint Jack Dorsey, a Twitter társalapítója. Az oldal webes boltként, blogként és életmód magazinként jellemzi magát, a székhelye New Yorkban van. A befektetők között megtalálható a Gucci mellett Andreessen Horowitz és az Allen & Co. befektetési bank. A cégnek jelenleg 20 munkatársa van, vezetője Joe Einhorn. A lépés mindenesetre nem lenne meglepő, tekintve, hogy nemrég derült ki, hogy az Apple tulajdonrészt akart szerezni a Twitterben, vagyis egyre több jel mutat arra, hogy a közösségi platformok területén is meg akarja vetni a lábát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások