Android-iOS rohamot hozott a karácsony

Android-iOS rohamot hozott a karácsony

2013. január 2. 17:13, Szerda
Az ünnepek alatt mért adatok szerint a két erős mobil platform esetében valóságos robbanás következett be, minden eddiginél többen aktiváltak új készülékeket és töltöttek le appokat.

A Flurry blogbejegyzésében arról olvashatunk, hogy karácsony első napján jelentős növekedést mértek az új aktiválások ütemében, ehhez pedig rengeteg új letöltés társult, ami jól jelzi az okostelefonok és táblák népszerűségét. A tavalyi eredményt is sikerült messze meghaladni, a magasabb szint pedig minden bizonnyal az év végéig kitart.


A cég mintegy 260 ezer különböző appot használ fel a trend követésére, állításuk szerint ezzel (a Flurry Analytics rendszer használatával) az új aktiválások mintegy 90 százalékát regisztrálni tudják, miközben a letöltések számát is követik. December 25-én minden eddiginél több, mintegy 17,4 millió aktiválást észleltek a különböző Android és iOS készülékek esetében, miközben tavaly ilyenkor ez még mindössze 6,8 millió volt. Az ünnepet megelőző 20 napban átlagosan 4 millió körül alakult a szint, vagyis sikerült egy nagy megugrást kimutatni, ami a letöltésekre is ugyanúgy érvényes volt.


Az új és meglévő felhasználók ugyanis 328 millió appot töltöttek le a két platform online boltjából, ami szintén sokkal jobb a tavaly adatnál - akkor 242 milliónál állt meg a számláló. Érdekes módon a megelőző napokban még sokkal nagyobb volt az új okostelefonok aránya, ezek a teljes forgalom 80 százalékát tették ki, míg karácsony első napján a táblák kerültek kisebb előnybe, hiszen az új aktiválások 51 százalékáért voltak felelősek, míg az okostelefonok kénytelenek voltak 49 százalékkal beérni.

Újév napjáig minden bizonnyal hasonlóan magas szinten maradnak az aktiválások, míg a letöltések meghaladják majd a másfél milliárd appot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások