Vezeték nélküli 7.2-es házimozi rendszereket készített a Sony

Vezeték nélküli 7.2-es házimozi rendszereket készített a Sony

2013. május 14. 08:03, Kedd
Megjelentek a Sony első, Wi-Fi és AirPlay szolgáltatásokkal felszerelt 7.2 csatornás házimozi rendszerei, az STR-DN1040 és az STR-DN840.

A cég közleménye szerint a sima külső mögött egy olyan merev váz lapul, amely az erőteljes basszus érdekében megszüntet mindenféle felesleges rezonanciát. "A digitális HD mozi hangzás segítségével a képi és hangélménnyel Hollywood legjobb filmszínházainak autentikus akusztikája elevenedik meg. A „Concert Hall” (Koncertcsarnok) mód pedig a világ leghíresebb koncerttermeit, a Berlini Filharmonikusok Csarnokát, az amszterdami Concertgebouw-t, vagy a velencei Musikvereint költözteti az otthonokba. A hangoptimalizálásnak köszönhetően a tiszta zenei hangzás minden hangerőn garantált. Az „Advanced Digital Cinema Automatic Calibration” (DCAC, Fejlett Digitális Automata Házimozi Kalibrálás) a szoba akusztikájához illeszkedve finomhangolja mindkét hangfal teljesítményét." - írják.

A vezeték nélküli adatközvetítés segítségével az okostelefonon, számítógépen vagy tableten tárolt dalok gyorsan megoszthatók csakúgy, mint a felhő alapú zenei szolgáltatások. Az AirPlay-nek köszönhetően az iPad,iPhone, iPodTouch vagy Macintosh tulajdonosok is meghallgathatják Apple készülékükön tárolt audio anyagaikat. Készült egy okostelefonra és tabletre (iOS/Android) egyaránt letölthető ingyenes távirányító alkalmazás, a Side View, aminek segítségével fotelunkból irányíthatjuk az eseményeket. Mindkét házimozi rendszer 24-bit/192kHz audio visszajátszását teszi lehetővé. A DN1040 készülékbe különlegessége a 4K konvertáló. Az új STR-DN1040 and STR-DN840 AV házimozi rendszerek júniustól lesznek elérhetőek Magyarországon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban