Hajlított kijelző a Samsung új telefonján

Hajlított kijelző a Samsung új telefonján

2013. szeptember 26. 09:32, Csütörtök
Hírügynökségi jelentések szerint a dél-koreai gyártó máris következő okostelefonjának bemutatására készül, ezúttal pedig hajlított kijelzővel újítanák meg a szegmenst.

A Reuters számolt be elsőként a hírről, miszerint a Samsung egy hajlított kijelzővel megjelenő okostelefonnal egészítené ki saját kínálatát, erre pedig jó eséllyel akár már októberben is sor kerülhet. Korábban egy prototípuson láthattunk hasonló megoldást, kereskedelmi forgalomba azonban ez a példány még nem került.

A várható debütálásról, illetve a cég elképzeléséről D.J. Lee, a marketinges részlegért felelős vállalati alelnök beszélt Szöulban, a Galaxy Note 3 ottani megjelenése alkalmából tartott találkozón. Elmondta, hogy az új jövevény egy nem teljesen lapos kijelzővel jelenik majd meg, ám maga a készülék nem lesz hajlékony, vagyis arra hiába várnánk, hogy egy teljes mértékben flexibilis megoldást vegyünk a kezünkbe. Hozzátette, hogy a debütálásra Dél-Koreában már októberben sor kerülhet, ám más lapok kicsit tágabb periódust említenek, eszerint az utolsó negyedévben bukkanna fel az érdekes okostelefon.


A gyártó januárban már bemutatta első ilyen megoldását, emlékezhetünk arra, hogy a Galaxy Note 3 korlátozott számban megjelenő speciális változataként utaltak a Youm kódnévre hallgató, 5,5 hüvelykes hajlított kijelzőre. A legnagyobb problémát számukra a szükséges alkatrészek olcsó sorozatgyártása jelenti, itt eddig nem igazán sikerült leszorítaniuk a költségeket, bár a hivatalos bemutató közeledte arra utal, hogy ezen a téren is történt valódi előrelépés. Annyit tudunk, hogy az új példányon a kijelző egy, a prototípuséhoz hasonló OLED-változat lesz.

A cég ezzel egy időben egy arany szegéllyel kiegészített Galaxy S 4 telefont mutatott be, amely barna, illetve rózsaszín burkolattal érkezik. A Gold Edition az első körben a Közel-Keleten jelenik meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások