Nox

Nox

1999. szeptember 4. 17:38, Szombat



Kiadó: Westwood
Fejlesztő: Westwood
Stílus: 3D Akció/RPG
Megjelenés: 1999 karácsonya

Jack egy teljesen átlagos ember. Florida déli részén éli autószerelőként középszerű életét. Szerencsétlen hős, aki egy kozmikus véletlen folytán egyik pillanatról a másikra a Nox bolygón találja magát. Nox az a mágia világa: szörnyek és varázslók élnek a vidéken, ahol a gonosz boszorkány Hecubah az úr. Jack nem szeretne mást, csak hazajutni, de közben ő, a jövevény lesz az, aki megmenti a bolygót.

"Jack egy teljesen hétköznapi jelenség, farmerban, sportcipőben, akár bármelyikünk lehetne. A játékban az az új, hogy ezt az átlagos embert dobtuk bele az RPG-k közkedvelt fantasy birodalmába. Jack írányításával kipróbálhatjuk, hogy a modern kor embere mit kezdene a mesebeli világban." - nyilatkozta John Hight a játék producere.


Jack farmerban és pólóban kezdi megismerni az új világot, de előfordulhat, hogy a történet végére a hősünk tetőtől talpig lovagi páncélt, vagy esetleg varázslóköntöst visel...


Miután Jack landolt a Nox-on, három út áll előtte: harcosként, varázslóként, vagy ördögűzőként folytathatja az útját. Minden út más történet, a story megoldása is más módszert igényel.


A harcos nem használ mágiát és megveti a tolvajlást is. Az ördögűző a természettől kapott erőkkel teremtményeket alkot, akik küzdenek helyette, de alapszinten ismeri a mágia fortélyait is. A mágus a haladó mágia mestere, képességei folytán könnyedén tud teleportálni a bolygó bármelyik pontjára. Egyedül e három tan egyikének elsajátításával győzheti le Jack a gonosz boszorkányt és juthat haza. A történetet külön érdekessé teszi, hogy a planétát a Hecubah is el szeretné hagyni, de előtte elpusztítani.


"Ebben az a nagyszerű, hogy megfigyelhetjük egy 20. századi srác lassú átváltozását igazi fantasy hőssé. Ezt a játékot mindenki szeretni fogja, aki kedveli a műfajt. Mire sor kerül a végső kűzdelemre Hecubah-vel, már borzasztóan fogod utálni és alig várod a percet, hogy legyőzhesd. Mi úgy gondoljuk, hogy olyan szereplőket és történetet sikerül készíteni, amit sokáig nem tudsz majd elfelejteni azután, hogy befejezted a játékot."-mondta John Hight.


A Nox egy Diablo szerű RPG/Akció, de sokkal komplikáltabb harcrendszerrel. Több mint 100 egyedi varázslat és fegyver lesz, amit egymással kombinálva is lehet majd használni. A lehetőségek nagy száma miatt elunhatatlan játékmenetet kapunk. Persze integrálnak a játékba multiplayer módot is, deathmatch és teamplay formákban. A megjelenés hivatalos dátuma idén karácsony.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások