Androidos telefonokra vinné át szoftverét a Microsoft

Androidos telefonokra vinné át szoftverét a Microsoft

2013. október 7. 14:39, Hétfő
A Microsoft egyes értesülések szerint a HTC-vel tárgyal a Windows Phone operációs rendszer androidos okostelefonokon történő alkalmazásáról - a tajvani gyártó nem áll jól.

A napokban az üzleti körökben nagyon is megbecsült Bloomberg hírügynökség számolt be arról, hogy a Microsoft és a HTC képviselői jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a Windows Phone szélesebb körű alkalmazásáról. Állítólag felmerült a szoftver alkalmazása jelenleg kapható androidos telefonokon.

Ennek értelmében a platform olyan, korábban megjelent készülékeken válna elérhetővé, amelyek jelen pillanatban az Android operációs rendszert futtatják. Ez elsősorban a gyártónak lenne kedvező lépés, hiszen így gyakorlatilag pluszköltség nélkül tudna piacra dobni új, módosított változatokat, növelve a meglévő kínálatot, egy újabb rétegnek kínálva ezen termékeket. Arról egyelőre nem beszélnek, hogy a két szoftver egyszerre, avagy külön-külön lenne csak megtalálható ezen készülékeken, így egyelőre mindkét verzió lehetségesnek tűnik. A Microsoft eddig a WP-licencdíj csökkentését, illetve annak teljes elvetését ajánlotta fel, hogy a lépés támogatására bírja rá partnerét.

A HTC egyébként olyannyira nem áll jól, hogy a harmadik negyedévet összefoglaló jelentésben első alkalommal közöltek nettó veszteséget. Az 1,6 milliárd dolláros bevétel mindössze arra volt elég, hogy 101,2 millió dollárt veszítsenek az elmúlt három hónapban, bár előbbi szám elsősorban a HTC One Mini csökkenő példányszáma miatt lett alacsonyabb - a hírek szerint a készülék burkolatának gyártásánál lépett fel késedelem, ez okozta a vártnál kedvezőtlenebb forgalmat.

A cég az utóbbi időben kénytelen volt elbocsátani alkalmazottainak egy részét, miközben üzleti titkok eltulajdonítása miatt indítottak ellene vizsgálatot, ezzel egy időben pedig az is felmerült, hogy eladnák a vállalatot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások