Az idén elérhetők lesznek a Steam-konzol prototípusai

Az idén elérhetők lesznek a Steam-konzol prototípusai

2013. október 8. 11:33, Kedd
A Valve szerencsés tesztelőknek az év végéig összesen 300 prototípust oszt ki a Steam Machines nevű konzolból, amelynek immár a technikai specifikációi is ismertté váltak.

A cég hangsúlyozta, hogy a prototípusok speciális kiépítettségűek, vagyis a jövőre a boltok polcaira kerülő változatok eltérhetnek ezektől a modellektől, már csak azért, mert számos gyártó dobja majd a piacra az eszközöket. Lesznek olyan készülékek, amelyek a széleskörű piaci igényeket fedik majd le, miként kis darabszámban készített, különleges felszereltségű változatok is. Az utóbbiak közé fognak tartozni a különösen kis méretű, halk és olcsó Steam Machines verziók. Ezek a termékek alapvető jellemzőiket tekintve is különböznek majd a Valve prototípusaitól.

A prototípusok alapvetően az Intel és az nVidia alkatrészeire épülnek és a fő jellemzőik következők: Intel i7-4470, i5-4570, illetve i3-as processzorok; GTX780, GTX760 és GTX660 grafikus egységek; 16 gigabájt DDR3-1600-as RAM és 3 gigabájt GDDR5-ös RAM, utóbbi a grafikus chipekhez; 1 terabájtos, 8 gigabájt másodlagos gyorsítótárral ellátott SSHD hibrid meghajtó; 450 Wattos tápegység. A prototípusok mérete körülbelül 30,5 x 31,5 x 7,4 cm. A Valve elérhetővé teszi a szükséges CAD-fájlokat, hogy megkönnyítsék a ház lemásolását. Ettől a lépéstől a vállalat azt reméli, hogy a felhasználók nem csupán a hardverekkel kísérleteznek majd, hanem a borítást is maguk alakítják ki, illetve át.

A Valve közölte, hogy minden hardver szabadon cserélhető lesz és a jövőben segíteni akar a felhasználóknak abban, hogy felismerjék az egyes változatok közötti különbségeket. Felhívnák a figyelmet arra is, hogy az egyes készülékeknek mik az erősségeik és a gyengéik. A cél az, hogy a Steam Machines a SteamOS operációs rendszerrel, illetve az in-home Streaming technológiával együtt egy komplett megoldás valósuljon meg, de eközben a játékosoknak ne kelljen feladniuk a már meglévő hardvereiket vagy túl sok pénzt befektetniük.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások