Hazafias játékokat készít az orosz kormány

Hazafias játékokat készít az orosz kormány

2013. október 9. 10:25, Szerda
Meglepő lépésre szánta el magát az orosz kormány.

Miután a legtöbb világháborús játékban az oroszok nem éppen a jó oldalukról mutatkoznak meg, így a legutóbbi ilyen játék, a Company of Heroes 2 már a kormánynál is kiverte a biztosítékot. A forgalmazó 1C be is fejezte a forgalmazását Oroszországban, ám ez nem volt elég. A kormány ma bejelentette, hogy a továbbiakban csak olyan címeket engednek be a területükre, melyek korhűen és a történelmi tényeknek megfelelően ábrázolja a szerepüket a háborúban.

"Azt várjuk el a videojátékok producereitől, hogy realisztikusan és a történelmi hűség alapján ábrázolják az eseményeket" - árulta el Vladimir Medinsky kulturális miniszter segédje, Arseny Mironov. "Azt is bejelentették, hogy ezentúl saját maguk is készítenek programokat. Az első egy repülőgép-szimulátor lesz, az I. Világháborúban játszódik és jövőre jelenik meg.

Ezen felül bejelentésre került, hogy azok a címek, melyek nem felelnek meg a kormány elvárásainak, betiltásra kerülnek. Már szerepel is két játék a listán: a Company of Heroes 2 és a belga független játék, a You Don't Mess With Putin.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások