Kevesebb iPhone 5C-t rendel az Apple

Kevesebb iPhone 5C-t rendel az Apple

2013. október 17. 13:11, Csütörtök
Bár a pontos indokokat még nem ismerjük, az már biztos, hogy az almás cég az elkövetkező hónapokban az eddiginél kevesebb iPhone 5C okostelefonra tart igényt beszállítóitól.

Az Apple kétségtelenül hosszú sorozatot tört meg azzal, hogy idén nem egy, hanem rögtön két új okostelefont mutatott be a nagyközönség előtt, amelyek a vészjósló hangok ellenére (legalábbis a jelek szerint) meglehetősen gyors ütemben fogytak. Most úgy tűnik, hogy a szerényebb jellemzőkkel bíró változatból mégsem kell olyan sok. A Wall Street Journal ugyanis, saját forrásra hivatkozva, arról számolt be, hogy az Apple csökkentette az iPhone 5C-re vonatkozó megrendelését két beszállítójától. Egészen pontosan a Pegatron és a Hon Hai nevű kínai cégeket említik meg a cikkben, amelyek az okostelefonok összeszerelését végzik, a forrás állítása szerint pedig a lépés eredményeként ők a közeljövőben mintegy 20-30 százalékkal kevesebb példányt szállítanak majd le. A döntést állítólag már meghozták, ez azonban csak a soron következő megrendeléseket érinti.

A pontos indokokról még nem tudni, így minden elképzelhető variánst elfogadhatnak azok, akik napi szinten érdeklődnek a piaci forgalom és a márka népszerűsége iránt. Érdemes megemlíteni, hogy az eredeti iPhone 5 esetében is hasonló lépésre szánta el magát a cég, emellett pedig az sem kizárható, hogy az iPhone 5S (és annak aranyszínű változata) sokkal jobban fogy a némileg gyengébb változatnál, ezért van szükség módosítani a megrendelés számait.

Az is előfordulhat, hogy a cég az első körben jól lőtte be a kívánt mennyiséget, a jelenlegi készlet pedig elég a meglévő piacok lefedésére, így az eddiginél kevesebb példánnyal is beérik - a valódi indokot minden bizonnyal csak negyedéves jelentésben találjuk majd meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások