Felhagy okostévé terveivel az Intel

Felhagy okostévé terveivel az Intel

2013. november 2. 17:22, Szombat
Az Intel azt tervezte, hogy egy webes szolgáltatással jelenik meg az amerikai televíziós piacon, azonban könnyen lehet, hogy az elképzelésből mégsem lesz semmi, mivel a Verizon felvásárolja az ezzel foglalkozó részleget.

Az All Things Digital tudósítása szerint a projekttel foglalkozó Intel Media részleg részben vagy teljes egészében a Verizon tulajdonába kerülhet. A telekommunikációs társaság jelenleg is működtet egy fizetős televíziós szolgáltatást. A két fél között már előrehaladott tárgyalások zajlanak, de a hírt egyik cég sem akarta kommentálni. Az Intel 2011 elején azért vette fel Erik Huggers korábbi BBC-menedzsert, hogy létrehozza a vállalat televíziós szolgáltatását, amihez beltéri egység is kapcsolódik és amit egy saját OnCue márkanéven dobhat piacra. Erik Huggers, az Intel Media alelnöke februárban kijelentette: még az idén elindítják a platformot és ezzel a vállalat a médiapiac szereplőjévé válik. A részlegnél 300 szakember dolgozott és a kifejlesztett megoldásokat több ezer Intel-dolgozó tesztelhette az otthonában. Az Intelnek azonban nem sikerült megállapodnia a televízióadókkal, így nem sikerült bevezetnie a szolgáltatást.

A társaság kapcsán már júniusban ismertté vált, hogy streaming-ajánlattal állna elő. Egy olyan beltéri egységet akart piacra dobni, amely online videorekorder funkciót kínált volna és amelyen keresztül a televíziós csatornák akár streameken keresztül is eljuthatnának a felhasználókhoz. A nagy egyesült államokbeli szolgáltatók azonban koránt sem voltak elragadtatva az ötlettől és minden lehetséges módon igyekeztek megvédeni a pozíciójukat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások