Novemberben is egy scifi lett a közönség kedvence

Novemberben is egy scifi lett a közönség kedvence

2013. november 4. 12:00, Hétfő
Amerikában a hétvégén a legtöbben a Végjátékot nézték meg a mozikban, így a scifi a bevételi és nézettségi toplista első helyén debütált. Ez még akkor is szép teljesítmény, ha az elért bevétel közel sem kiemelkedő, mindössze tisztességes.

Amerikában az októbert egyértelműen a Gravitáció uralta, a Sandra Bullock és George Clooney főszereplésével készített film egymaga több bevételt termelt, mint a többi októberi bemutató összesen. A november is jól kezdődött a scifi-rajongók számára, hiszen pénteken Amerikában bemutatták az Orson Scott Card regényéből készült Végjátékot (Ender's Game), mely a toplisták első helyén debütált.


A 3407 moziban bemutatott film 28 millió dollár bevételt hozott Amerikában hétvégén, ami semmiképpen sem számít kimagasló összegnek, de erős, közepesen jó teljesítményről van szó, mely ugyan elmaradt a Tűzgyűrű és a Feledés 37 milliós startjától, de egy hajszállal erősebb volt, mint a Föld után 27,5 millió dolláros nyitánya. Ha a kezdést a könyvadaptációkhoz hasonlítjuk, akkor az természetesen az olyan szériákétól, mint a Harry Potter, az Alkonyat vagy Az éhezők viadala, de az elmúlt 3 év csalódásokat okozó regényfilmjeinél erősebb volt. Sőt, még olyan jóval korábbi adaptációknál is jobban nyitott, mint Az arany iránytű vagy az Eragon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások