Nemsokára indul az M3, az MTVA új tévécsatornája

Nemsokára indul az M3, az MTVA új tévécsatornája

2013. november 7. 17:00, Csütörtök
2013. december 15-én új televíziós csatornát indít a közmédia. Az M3 elnevezésű, archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna fő profilja mindazon régi felvételek sugárzása lesz, amelyek a közmédia archívumaiban érhetőek el.

December 15-én indul el az M3 elnevezésű retró tévécsatorna. Az M3 olyan egyedi, az MTVA archívumában található, régóta várt műsorokat fog kínálni a tervek szerint, melyekkel a nézők máshol biztosan nem találkozhatnak. A közmédia ötödik televíziós csatornájának indításával azt a 2012-ben megfogalmazott célt valósítja meg, hogy "közösségi médiává váljon és minden korosztály és érdeklődési kör számára értelmes, értékes tartalmat nyújtson".

Az eddigi gyakorlattól eltérően nem a múlt anyagainak "leporolása" volt a közmédia célja a közlemény szerint, hanem hogy "újra lendületbe hozzák azokat a műsorokat, amelyek egyszer már bizonyítottak". A csatorna kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, láthatóak lesznek sportműsorok, oktató anyagok, gyerek és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videó klipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek.

A tervek szerint a műsorszünet idején is akad néznivaló az M3-on, hiszen éjféltől reggel 6:00 óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások