Nokia és Samsung újdonságok 2014-re

Nokia és Samsung újdonságok 2014-re

2013. november 13. 15:02, Szerda
A Nokia a jelek szerint telefonos részlegének eladása ellenére is gőzerővel dolgozik az új példányokon, míg a Samsung esetében 64 bites chipekkel és nagyobb felbontással készülnek a következő évre.

A finn gyártó állítólagos új fejlesztéseiről, egészen pontosan azok kódneveiről a fanatikus felhasználók körében jól ismert evleaks osztott meg újabb információkat saját Twitter-lapján. A neveken túl egyelőre további részleteket nem ismerünk, ám ez is jó jelzés arra nézve, hogy nemrég bemutatkozott hat új példány sem jelenti az utolsó kört a cég életében. A magát megnevezni nem kívánó forrás értesülése szerint a Nokia az alábbi kódnevekkel illeti soron következő fejlesztéseit: Goldfinger, Moneypenny, Normandy, Phantom, illetve Spinel. Ezek alapján jól látható, hogy egy James Bond-féle szuperkémes vonalra állnak át, bár azt még nem tudjuk, hogy ez a hardveres és szoftveres jellemzők terén milyen következményekkel járhat. Az biztos, hogy a Microsoft 2014 első negyedévéig szeretné lezárni a Devices és Services részleg felvásárlását, ám nagyon úgy tűnik, hogy a hátralévő rövid idő alatt a Nokia a lehető legtöbb új példányt igyekszik kiszórni a piacra.

A Samsung esetében már korábban is felmerült, hogy új 64 bites chipekkel gazdagítanák a soron következő fejlesztéseket, ezt pedig most egy újabb forrás erősítette meg. Iparági értesülés szerint ugyanis a Samsung Display és a Japan Display hamarosan megkezdi a még nagyobb felbontású, WQHD-kijelzők sorozatgyártását, amelyek egészen pontosan 2560x1440 pixel felbontással érkeznek majd, ehhez pedig 64 bites, nyolcmagos chip társul, legalábbis a csúcskategóriás változatok esetében. A kameráknál a 13 megapixeles példányokat a 16 megapixeles utódok váltják majd 2014-ben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások