3 milliárd dolláros Facebook-ajánlatot utasított el a Snapchat

3 milliárd dolláros Facebook-ajánlatot utasított el a Snapchat

2013. november 15. 13:50, Péntek
Evan Spiegel, a Snapchat társalapítója és vezetője visszautasította Mark Zuckerberg felvásárlási ajánlatát. Mindez azt jelenti, hogy meghiúsult a Facebook történetének legnagyobb üzlete.

3 milliárd dollár: ennyi pénzre mondott nemet Evan Spiegel, a Snapchat nevű fotóalkalmazást fejlesztő cég 23 éves társalapítója és első embere. A The Wall Street Journal rámutatott, hogy ez volt a második eset, amikor Spiegel elutasította Zuckerberg ajánlatát, korábban ugyanis a Facebook vezetője több mint egymilliárd dollárt kínált neki a vállalkozásért. Az ok abban keresendő, hogy a fiatal üzletembernek nagyon is világos elképzelései vannak arról, hogy mit szeretne kezdeni a szolgáltatással. Mindenekelőtt szeretné megnövelni a felhasználók számát, mert így még több pénzt kérhet a platformért. 3 milliárd dollárnál már most többet érhet a Snapchat, hiszen a Tencent Holdings 4 milliárdot sem sajnált volna a cégért. A kínai Tencent üzemelteti a a WeChat üzenetküldő szolgáltatást.


A Snapchat segítségével bárki megoszthatja a barátaival a digitális fényképeit és a videóit, mégpedig úgy, hogy a képek a címzett okostelefonjáról és a vállalat szervereiről a megtekintés után 10 másodperccel automatikusan törlődnek. Ha valaki képernyőmentést csinál az adott fotóról, akkor erről a felvétel küldője azonnal értesül. Az oldal ennek megfelelően elsősorban az exhibicionista fiatalok körében népszerű, így ebben a korosztályban a Facebook vetélytársa. A szolgáltatásnak köszönhetően naponta átlagosan 350 millió fotót osztanak meg egymással az emberek; ez a szám júniusban még 200 millió volt.

Az már júniusban ismertté vált, hogy a Snapchat lehet az új felvásárlási célpont. Akkor a befektetők 800 millió dollárra értékelték a Snapchat fejlesztőcégét és magát a szoftvert.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások