Menekülnek a hazai nézők a Thor 2-ről

Menekülnek a hazai nézők a Thor 2-ről

2013. november 25. 16:18, Hétfő
Magyarországon a bemutató hétvége nézőinek több, mint felét elvesztette a Thor-sorozat második epizódja, ami alapján több következtetést is le lehet vonni, annak ellenére, hogy a nagy zuhanás nem meglepetés.

Amerikában a Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) premierjének második hetére nézőinek 61%-át veszítette el, s ezzel a top10-es filmek közül a legnagyobb nézettség- és bevételcsökkenést szenvedte el a hétvégén. A Marvel-film nálunk sem járt jobban, hiszen Magyarországon az előző hétvégéhez képest 55%-kal csökkent a képregény-adaptáció iránti érdeklődés, ami ugyancsak a legnagyobb zuhanást jelentette a top10-es listán.

Persze a hype-os filmekre és a rajongói képregénymozikra jellemző, hogy a nézők jó része az első napokban akarja látni az adott alkotást, és ezért hiába kísér pozitív előjelű szóbeszéd egy filmet, az átlagosnál nagyobbat zuhanhat. Az itthon hétvégén 48 moziban játszott Thor 2-t csütörtöktől vasárnapig 31 604-en látták itthon, ami a hétvégi toplista második helyére volt elegendő Az éhezők viadalának folytatása mögött. Ez azt jelenti egyébként, hogy 11 nap alatt a filmre 117 230 jegyet adtak el hazánkban, ami 171 millió forintnak feleltethető meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások