Osztozik a részegységeken a Sony és az Olympus

Osztozik a részegységeken a Sony és az Olympus

2013. november 26. 13:06, Kedd
Az Olympus már most is a Sony szenzorait használja digitális fényképezőgépeiben, de költségcsökkentési okokból még tovább növelik a közös alkatrészek számát.

Az Olympus elnöke, Hiroyuki Sasa közölte, hogy vállalata legnagyobb részvényese, a Sonyval kötött kapcsolat bővítésén gondolkodik. A lefaragási intézkedések közé tartozik továbbá a kompakt modellek felére való visszavágása és az SLR fényképezőgépek fejlesztésének befejezése. Ezen lépések oka, hogy a társaság képalkotó részlege - melynek csak egy része a digitális fényképezőgép-ágazat - 23 milliárd jenes veszteséget szenvedett el a márciusban végzödőtt üzleti évben. Sasa közlése szerint a fényképezőgép-dviziótól nem várható a jövőben sem nagy növekedés, éppen ezért a kiadások mérséklése került előtérbe, melyben fontos eszköz lehet a drága alkatrészek terén a Sonyval való közösködés.

Mint említettük, a Sony gyártja a szenzorokat az Olympusnak, az pedig tavaly szeptemberben jelentette be, hogy optikákat szállítanak a Sonynak; tavaszig mintegy félmilliárd dollár értékben kötöttek üzleteket. A Sony februárban vált az Olmypus legnagyobb tulajdonosává, 35 millió részvénye 11,46 százalékos részesedést jelent. Az Olympus a fényképezőgépek visszaesése miatti menekülőútként leginkább az egészségügyi részlegre támaszkodik, mely robosztus bővülést mutat; legfőképp az endoszkópok eladásai adataira büszkék, melynél világpiaci részesedésük 70 százalék. A további bővülés érdekében orvosképzési programokat indítanak több fejlődő országban, leginkább Malajziára és Indonéziára koncentrálnak, de Kínában és Indiában is vannak oktatási intézményeik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások