Injustice: Gods Among Us

Injustice: Gods Among Us

2013. november 30. 16:06, Szombat


Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fejlesztő: NetherRealm Studios
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Core 2 Duo E6600 2,4 GHz-es vagy AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5400+ processzor, Nvidia GeForce 8800 GTS vagy ATI Radeon HD 3850 grafikus kártya, 2 GB RAM, 22 GB szabad hely a merevlemezen
Ajánlott: InIntel Core i5-750 Quad 2,66 GHz-es vagy AMD Phenom II X4 965 processzor, Nvidia GeForce GTX 560 vagy ATI Radeon HD 6950 grafikus kártya, 4 GB RAM, 22 GB szabad hely a merevlemezen
Hasonló játékok: Mortal Kombat, Street Fighter IV
Kategória: akció

Nem lehet okuk panaszra idén azoknak a PC-s játékosoknak, akik szeretik a klasszikus árkád verekedős játékokat, hiszen a Street Fighter IV kibővített újrakiadása mellett a Netherrealm Studios már második alkalommal lepi meg a platform szerelmeseit egy efféle alkotással. A Mortal Kombat után ugyanis néhány nappal ezelőtt az Injustice: Gods Among Us számítógépes változatai is felkerültek a boltok polcaira, aminek köszönhetően egy rendkívül sajátos és különleges videojátékot illeszthetnek gyűjteményükbe a rajongók. A DC képregények szuperhőseit a középpontba állító alkotás bár az alapokat tekintve megmaradt a klasszikus útvonalon, de több olyan sajátos ötletet is felvonultatnak benne a fejlesztők, amelyek kiemelik az átlagból a végeredményt. Természetesen a műfaj forradalmasításától még mindig mérföldekre vagyunk, de az alkotók így is mindent elkövettek annak érdekében, hogy elrugaszkodjanak a kliséktől.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az Injustice: Gods Among Us legtöbb stílustársával ellentétben egy nagyszerű történettel rendelkezik. A sztori a párhuzamos univerzumokon és számtalan konfliktuson alapul, a lényeg azonban, hogy a képregényekből és filmekből jól ismert erőviszonyok a játékban teljesen felborulnak, így példának okáért Superman és Batman nem egymás oldalán, hanem egymás ellen indulnak harcba, így egyáltalán ne lepődjünk majd meg azon, ha például a Denevérember Lex Luthortól kér segítséget.

Ezt a kaotikus történeti szálat a fejlesztőknek szerencsére sikerült egy letisztult és egészen sajátos cselekménnyé kovácsolniuk - érződik, hogy a DC emberei segítettek a háttérben -, amit a sztori mód keretein belül apró fejezetekre szaggatva ismerhetünk meg, méghozzá más és más szuperhősök oldaláról. Még ennél is nagyszerűbb, hogy nem csak a kampány, hanem nagyon sokszor a többi egyjátékos mód is kapcsolódik valamilyen szinten a történethez - ha másként nem is, legalább kiegészíti a cselekményt -, így például a S.T.A.R. Labs karakter- és képesség-specifikus küldetései vagy a szimpla küzdelmek, amelyeket igyekeztek szintén apró újdonságokkal feldobni a Netherrealm Studios emberei.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Amennyiben ugyanis úgy határozunk, hogy nem a történetet göngyölítjük fel, hanem csak belecsapunk egy-egy ütközetbe, akkor is többféle lehetőség közül válogathatunk. A Battle mód keretein belül minden egyes harc alapja, hogy legyőzzünk 10 felsorakoztatott ellenfelet. Ezeket az összecsapásokat azonban olyan apróságok nehezíthetik, mint amilyen például a folyamatosan visszafelé pergő óra, egy mérgezés, vagy éppenséggel az, hogy egyetlen életerőcsíkkal indul a küzdelem. Természetesen az Injustice: Gods Among Us keretein belül soha és semmilyen formában sem beszélhetünk átlagos összecsapásokról, hiszen már a kampány mód első pályáján rádöbbenünk arra, hogy itt többről, de sokkal inkább másról van szó, mint a legtöbb verekedős játékban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások