Okosórák után itt az okosgyűrű

Okosórák után itt az okosgyűrű

2013. december 12. 11:50, Csütörtök
Újabb termékkategóriával ismerkedhetnek meg hamarosan a felhasználók. Egy vállalkozás elkészítette a világ első okosgyűrűjét, ami az okosórák könnyebb alternatívája lehet.

A Smarty Ring nevű új eszköz az okosórákhoz hasonlóan az okostelefonokkal működhet együtt és a különböző információkat egy beépített monokróm LED-kijelzőn jeleníti meg. A rendelkezésre álló lehetőségek hasonlítanak az okosórák funkcióihoz, így a készülék tájékoztathatja a tulajdonosát a beérkező hívásokról, a kapott szöveges üzenetekről és elektronikus levelekről, valamint a közösségi oldalakkal és szolgáltatásokkal (Facebook, Twitter, Hangouts, Skype) kapcsolatos jelentésekről.


A kibővített változat már alkalmas a mobil készülékek vezérlésére is. Ez a lehetőség a tervezők szerint fényképek készítésekor, beszélgetések felvételekor, illetve zenehallgatáskor lehet hasznos. A LED-kijelző mutatja az időt, az adatok továbbítása Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül valósul meg. Az okosgyűrűhöz kifejlesztett alkalmazás támogatja mind az Android, mind az iOS operációs rendszert. Az üzemidő azonban alig 24 óra. Az integrált funkcióktól függően a termék ára 70 és 275 dollár között lehet.

Az okosgyűrű készítői az Indiegogo Crowdfunding-platformon egy hónap alatt 40 000 dollár támogatást akartak összegyűjteni, ehelyett az összeg már több mint 188 000 dollár. Az ezer darab, egyenként 175 dollárért eladásra felkínált okosgyűrű közül 500 már elkelt. Az első eszközöket jövő áprilistól szállítják ki.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások