Oscar-jelölést kaphat az új Jackass-mozifilm

Oscar-jelölést kaphat az új Jackass-mozifilm

2013. december 15. 20:01, Vasárnap
Szokás szerint nem csak látványfilmek esélyesek a legjobb maszkoknak járó Oscar-díjra, ráadásul némelyik nagy esélyesnek számító alkotás ki is maradt a díjra esélyesek köréből.

A vizuális trükkös "shortlist" után az amerikai filmes akadémia bejelentette, hogy mely filmek esélyesek arra, hogy megszerezzék a legjobb maszk- és hajdesignnak járó Oscar-díjat. A szervezet egy hét címből álló listát fog leszűkíteni három döntősre, január 16-án ezeket a filmeket fogják bejelenteni, mint jelölteket - a győztes kilétére pedig a március másodikán megrendezésre kerülő díjátadó gálán fog sor kerülni.

Az idei legjobbak tehát a fenti kategóriában: Amerikai botrány, Mielőtt meghaltam, Boszorkányvadászok, A nagy Gatsby, Az éhezők viadala: Futótűz, A magányos lovas és Jackass Presents Bad Grandpa. Némelyik filmnél felmerülhet az emberben a kérdés, miszerint "ki hitte volna, hogy Oscar-jelölést fog kapni...?", de talán ez is mutatja, hogy az esélyt mindegyik alkotás megkapja - legalábbis, amelyek mellett kampányolnak a gyártók. Hogy A hobbit második része azért nem kapott jelölést, mert a Warner inkább A nagy Gatsbyt nyomta, vagy mert a produkció különlegessége miatt a tavalyi maszkok pontosan megegyeztek az ideiekkel, vagy esetleg, mert a második részes munkák tényleg nem ütik meg a szintet, nem lehet tudni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások