CES 2014: moduláris okostelefon a ZTE-től

CES 2014: moduláris okostelefon a ZTE-től

2014. január 12. 16:00, Vasárnap
A kínai gyártó is lerántotta leplet saját, már korábban bejelentett moduláris fejlesztésről.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal olvashattunk arról, hogy a Motorola egy érdekes moduláris megoldással készül, amelyben a felhasználók könnyen és gyorsan cserélhetnék az egyes hardveres komponenseket. Az ötletet eredetileg a Phonebloks vetette fel, most azonban a ZTE is bemutatta saját fejlesztését.

A CES alatt a látogatók egy üvegburkolat alatt elhelyezkedő prototípust vehettek közelebbről is szemügyre, amely négy fő elemből áll. Ez a négy elem sorrendben az LCD-kijelzőt, a chipet és a hozzá kapcsolódó memóriát, valamint a kamerát és az akkumulátort tartalmazza, így mind a négy komponens kihúzható és bármikor cserélhető egy újabb, jobb, netán egy olcsóbb példányra. A cég szerint ezzel a felhasználók két legyet ütnek egy csapásra, hiszen minden korábbinál jobban egyénire szabhatják majd készüléküket és annak eldobása nélkül tarthatnak lépést az újabb technológiai érdekességekkel.


A ZTE ugyan már tavaly bejelentette, hogy moduláris telefonon dolgoznak, a jelek szerint azonban egyelőre csak kacérkodnak a piacra dobás gondolatával, még nem dőlt el semmi - ellentétben a Motorolával, amely ezen a téren jóval eltökéltebbnek tűnik. A Project Ara és a most bemutatott prototípus nyomán elkészülő végleges példányok valamikor idén jelenhetnek majd meg, ám azt még egyáltalán nem tudjuk, hogy pontosan milyen hardveres komponensek (és milyen áron) lesznek majd elérhetők a boltokban, illetve a gyártók hivatalos internetes oldalán.

A további hírek remélhetőleg néhány héten belül befutnak, ezekből pedig kiolvashatjuk majd a fontosabb hiányzó részleteket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások