Jön a lehallgatások elleni okostelefon

Jön a lehallgatások elleni okostelefon

2014. január 19. 18:11, Vasárnap
Elsősorban a biztonságra és személyes adataink védelmére fókuszál a Blackphone, az MWC alatt.

A Geeksphone nevű spanyol cég ismerős lehet azoknak, akik a Firefox OS alá megjelenő készülékeket kísérték figyelemmel. A társaság most a biztonságra szakosodott SilentCircle vezetésével alakít ki partneri kapcsolatot, hogy egy megfelelő védelmet biztosító saját okostelefont dobjanak piacra.

A Blackphone elsődleges célja nem más, mint a lehallgatások megelőzése, a biztonságos kapcsolattartás és adatkezelés garantálása. Száz százalékos védelem természetesen nem létezik, ám a két cég illetékesei olyan szoftveres és hardveres megoldásokat ígérnek, amelyek révén a megszokottnál jóval biztonságosabban bonyolíthatjuk majd le beszélgetéseinket, a szöveges üzenetek fogadását és elküldését, valamint a mobil készüléken történő internetezést. Ehhez egy kifejezetten gyors processzort kapnánk, Android operációs rendszerrel.


A jól ismert szoftver a készülék esetében az úgynevezett PrivatOS felhasználói felülettel egészülne ki, amelynek feladata lesz a biztonságos kommunikáció lehetővé tétele. Itt a már említett beszélgetések és szöveges üzenetek jönnek szóba, de ugyanígy biztosítani kell a fájlok biztonságos tárolását, valamint a névtelen internetes barangolást, amelyben egy VPN lesz majd segítségünkre. Ezen szoftveres megoldások a SilentCircle kínálatában már most elérhetők, ám a partneri kapcsolat révén a Blackphone alatt alapértelmezett módon juthatunk hozzájuk.

A készülék bemutatkozása a februári MWC alatt esedékes.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások