Bill Gates már csak az új termékekkel fog foglalkozni

Bill Gates már csak az új termékekkel fog foglalkozni

2014. február 6. 14:52, Csütörtök
A cég évek óta keresi a következő igazán úttörő IT-innovációt, ebben segíthet a társaság társalapítója az új vezetőnek.

Az 58 éves Bill Gates távozik jelenlegi menedzseri pozíciójából és a jövőben - hetente legalább egy napon - az új termékekkel kapcsolatos munkákra fog összpontosítani, ezzel segítené a céget és tenné vonzóbbá a jövőbeli termékeket. Gates 33 évig töltötte be az elnöki posztot, a jövőben a felügyelőtanács tagjaként dolgozik majd, így nem kell szervezeti kérdésekkel foglalkoznia és minden erejével az innovációs munkára fókuszálhat.

A hír tökéletesen rávilágít a Microsoft jelenlegi legnagyobb gyengéjére, ami az úttörő jellegű innovációk hiánya. A vállalat évek óta nem tud olyan terméket piacra dobni, ami igazán kiemelkedőnek számítana, ezzel szemben az Apple vagy akár a Google folyamatosan új területeken jelennek meg. Todd Warren, a Microsoft egykori topmenedzsere, aki 22 éven át, 2009-ig dolgozott a cégnél, kifejtette: Bill Gates legendásan híres arról, hogy előre meg tudta becsülni az egyes termékek sikerességét és szerinte az új fejlesztések biztosan profitálnak majd a munkájából. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a tech-környezet az elmúlt esztendőkben eltávolodott a PC-től.

A milliárdos üzletember 2008 óta szinte csak a Bill & Melinda Gates Alapítvány munkájára összpontosított. Január végén azt nyilatkozta a Bloomberg TV-nek, hogy a munkája már élete végéig az alapítványhoz fog kötődni, és ezen nem fog változtatni. Mindez ugyanakkor nem zárná ki, hogy hetente egy napon az új termékekkel foglalkozzon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások