Már ősszel elindulhat a Gotham-tévésorozat

Már ősszel elindulhat a Gotham-tévésorozat

2014. február 25. 13:02, Kedd
A Fox csatorna új tévésorozata Batman szülővárosának korábbi időszakával foglalkozik, a fiatal Bruce Wayne, Joker és Pingvin főszereplésével.

A szuperhősös képregények rajongói már jó ideje nem csak a havonta, vagy két hetente megjelenő füzeteket olvasva találkozhatnak kedvenceikkel, hanem a mozikban is, hiszen a nagyobb stúdiók évente több, a Marvel-univerzumban játszódó filmet gyártanak. Persze a konkurens DC-kiadó világa is jelen van a multiplexekben, azonban egyelőre korántsem annyira erősen, mint a Marvelé. Tévésorozatok terén azonban 2013-ig a DC vezetett, s az év második felétől ismét vezetni fog, hiszen A zöld íjász mellé érkezhet a Villám (The Flash), az NBC-re a Constantine, és biztosan érkezni fog a Foxra a Gotham.


A Fox még szeptemberben döntött úgy, hogy a Gotham koncepciója van olyan jó, hogy rögtön egy teljes szezont, 13 részt rendeljenek be belőle mindenféle pilot, vagy akár szereposztás nélkül. Eleinte csak annyit lehetett tudni a sorozatról, hogy James Gordonra fog koncentrálni, akit a Denevérember-képregényekből, s természetesen a filmekből ismerhetünk. Azonban a Róma és A mentalista című sorozat készítője, Bruno Heller által jegyzett Gothamban nem a magas rangú rendőrt fogjuk látni, hanem a kezdőt, hiszen a történet Gordon korai éveiről fog szólni.

Ennek megfelelően a sorozatban feltűnő ismert, képregényes karakterek korábbi énjeivel fogunk találkozni. A Gotham egyik állandó szereplője lesz például a 12 éves Bruce Wayne, mint ahogy természetesen inasa, Alfred rendszeres közreműködő lesz. Azoknak sem kell majd csalódniuk, akik a gonosztevőket nézegetik el szívesen, hiszen jó pár DC-univerzumos csirkefogó tévés eredettörténetét ismerhetjük meg. Ezek között lesznek a nemképregényesek számára kevésbé ismert figurák is, de olyanok is, akikkel már találkozhattunk filmekben, például a Pingvin, Rébusz vagy Joker.


A Gotham szereposztása jelenleg is folyik, de a legtöbb főszerep már elkelt. Gordont a legutóbb a Terepen (Southland) című rendőrsorozatban 5 évet lehúzó Ben McKenzie fogja alakítani. A rendőrség oldalán még Gordon társa, az előírásokat nem feltétlenül követő Harvey Bullock jut kiemelt szerephez (ő Donal Logue lesz a sorozatban), valamint Sarah Essen, a gyilkossági osztály parancsnoka (Zabryna Guevara). Gordon még magánéleti szálat is kap, a majdani feleségét, Barbara Gordont (egyelőre még Barbara Keant, egy kórház sürgősségi osztályának orvosát) Erin Richards játszhatja. Az ifjú Bruce Wayne színészének kilétére még nem derült fény, de azt már tudjuk, hogy a kőkemény tengerészgyalogos Alfred Pennyworth Sean Pertwee lesz.

A rosszfiúk közül eddig Pingvin (The Penguin, alias Oswald Cobblepot) szerepe került kiosztásra, akit Robin Lord Taylor játszhat. Pingvin a sorozatban piti bűnözőként fog megjelenni, aki udvarias viselkedéssel álcázza pszichopata mivoltát. A főnöke egy helyi gengszter, Fish Mooney (Jada Pinkett Smith), lesz, akinek a karaktere nem rendelkezik képregényes gyökerekkel.


A Gotham premierjére már akár ősszel is sor kerülhet, de legkésőbb 2015. januárjában biztos el fog indulni a sorozat - ki tudja, talán itthon is a világpremier környékén láthatjuk a FOX-on. Persze a Marvelnek sem kell megijednie, ugyanis bár jelenleg csak az Agents of S.H.I.E.L.D. című sorozatot nézhetik az univerzum rajongói, nemsokára újabb szériákkal fog bővülni a választék. Az amerikai ABC csatornára érkezhet egy Peggy Carter-sorozat (őt Amerika kapitány mellől veszik ki), a Netflix pedig 2015-ben mutatja be a Daredevil-sorozatot, melyet 2016 egy Jessica Jones-széria követ, 2017-ben egy Iron Fistes, míg 2018-ban egy Luke Cage-es. A folyamatot pedig 2019-ben egy The Defenders-sorozat fogja lezárni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások