Új Mátrix-trilógia készülhet

Új Mátrix-trilógia készülhet

2014. február 28. 23:19, Péntek
2017-re lehet, hogy elkészül egy új Mátrix-film, mely akár egy új trilógia nyitó része is lehet.

A Latino Review szokása szerint megint bombahírt (vagy pletykát) robbantott. Az általában képregényes szuperhősös filmek terén exkluzív infókat szállító filmes oldal állítja, hogy a Wachowski-testvérek és a Warner Bros. stúdió 2017-ben egy új Mátrix-epizód bemutatását tervezi. A lap forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Andy és Lana Wachowski elkezdte kidolgozni a forgatókönyv főbb pontjait, azaz létezik már egy korai "outline", vagyis szikár történeti leírás a filmhez. Más kérdés, hogy a cikk előre jelzi, hogy az értesüléseiket a Warner semmiképp sem fogja megerősíteni, így várhatóan nemsokára hivatalos cáfolatok is érkezhetnek, persze ha a stúdió foglalkozik az infókkal.

A nagy kérdés, hogy lehet-e siker egy új Mátrix? annak idején a kultikus alapfilm világszerte 463 millió dollárt termelt, a folytatás, az Újratöltve pedig 742 milliót - köszönhetően természetesen az első rész kult státuszba lépésének. A közönség a második epizódra elég negatívan reagált, így nem csoda, hogy a trilógia záró része, a Forradalmak hatalmas bevételcsökkenést szenvedett el és csak 427 milliós bevételt hozott összességében a világ országaiban.

Érdekesség, hogy a Fülledtséggel befutó, majd a Mátrix-trilógiával ismertté váló rendező duótól 2003 óta mindössze egyetlen teljesen saját filmet láthattunk: a Speed Racer - Totál turbó azonban nagy bukás lett. Wachowskiéktől idén kerül bemutatásra a Jupiter felemelkedése. (A rendezők e két film mellett még a Felhőatlasz bizonyos szegmenseinek rendezésében működtek közre, de azon a filmen másik rendező is dolgozott.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások