Amerikai kórházban tesztelik a Google szemüvegét

Amerikai kórházban tesztelik a Google szemüvegét

2014. március 17. 15:46, Hétfő
A bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center sürgősségi osztálya három hónapon keresztül használta kísérleti céllal a különleges eszközt.

A projektnek köszönhetően négy orvos férhetett hozzá a Google Glass segítségével a különböző adatokhoz úgy, hogy közben nem kellett felügyelet nélkül hagyniuk a betegeket. John D. Halamka, a kórház informatikai vezetője a blogbejegyzésében pont azt emelte ki, hogy így bármikor valós időben továbbíthatták az információkat. Ez volt számukra a szemüveg legnagyobb előnye. A szakember úgy ítélte meg, hogy a program pozitív eredménnyel zárult. Halamka azt írta: a viselhető termékek számos klinikai munkatárs esetében pótolhatják majd a táblagépeket. A viselhető eszköz segítségével a dolgozók kezei szabadon maradtak, de eközben mégis azonnal hozzáférhettek az információkhoz.

A teszt sikeréhez nagy mértékben hozzájárult a kórház fejlett szoftverarchitektúrája. A sürgősségi osztályon az adatok áttekinthetőségét egy HTML alkalmazással biztosították, így a Google Glass könnyen hozzáfért az információkhoz. Ugyanakkor az is kiderült, hogy így az adatok nem jutnak ki az intézmény tűzfalán. Halamka szerint a klinika folytatni fogja a tesztet, sőt, ki is terjeszti majd. A cél az, hogy még több orvos dolgozzon a különleges szemüveggel. A kórház összesen 3000 orvost foglalkoztat, akik évente 3 millió beteget kezelnek.


Tavaly júniusban dr. Rafael Grossmann, az Eastern Maine Medical Center sebésze egy műtét közben használta az eszközt és így rögzítette a teljes operációt. Az orvos ezzel a lépéssel meg akarta mutatni, hogy ez a készülék és platform egyaránt intuitív eszközök, amelyekben az egészségügy - különösen a sebészet - területén nagy lehetőségek rejlenek. Jobb konzultációs lehetőségeket biztosíthatnak műtétek közben, ráadásul mentorálási és távolsági továbbképzési esélyt is kínálnak a szakemberek számára.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások