Tényleg kénytelen jegelni hibrid tábláját az Asus

Tényleg kénytelen jegelni hibrid tábláját az Asus

2014. március 18. 11:22, Kedd
Egyre biztosabbá válik, hogy a vásárlók hiába várnak az Asus Transformer Book Duet TD300 megjelenésére.

A tajvani gyártó az év elején mutatta be a két operációs rendszer futtatására is alkalmas készülékét, de nemrég le kellett állítania a programot. Az új modell fő jellemzője, hogy egyszerre van rajta a Windows és az Android, melyek között gombnyomásra lehet váltani. Kiderült, hogy 13,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt hibrid eszköz piacról való eltűnése mögött a Google áll, amely ragaszkodott a projekt leállításához. Azóta azonban újabb információk is felbukkantak, amiket a The Wall Street Journal hozott nyilvánosságra. A tengerentúli gazdasági napilapnak nyilatkozó források megerősítették, hogy a felhasználók valóban lemondhatnak a termékről, azonban ennek hátterében nem csupán a Google kérése áll.


Az Asus a Transformer Book Duet TD300 forgalmazását egyelőre meghatározatlan ideig szünetelteti. A nyilatkozó források kiemelték, hogy a Google tisztán androidos készülékeket akar a piacon látni, ez volt a lépés egyik indoka. Ugyanakkor a Microsoft is kizárólag a Windows operációs rendszert futtató eszközöket tartja elfogadhatónak, ezért a redmondiaknak szintén nem tetszett az Asus megoldása. A döntés nem csak a Transformer Book Duet TD300 típusú modellt érinti, hanem a korábban piacra dobott Transformer AiO P1801 és P1802 típusú PC-ket is. A tajvani gyártó kénytelen volt mindkét termék értékesítését azonnali hatállyal leállítani.

A lépés azért is meglepő, mert korábban mind az Intel, mind az AMD jelezte, hogy támogatják a Windows és az Android párhuzamos használatát, azonban úgy tűnik, hogy a hardvergyártóknak először meg kell győzniük a szoftverpartnereiket vagy teljesen lemondhatnak ezekről a készülékekről.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások