A vártnál tartósabbak az SSD-k

A vártnál tartósabbak az SSD-k

2014. június 19. 09:58, Csütörtök
Hosszú távú tesztnek vetettek alá hat SSD-meghajtót, hogy megtudják hányszor lehet rájuk ismételten adatot írni.

A tesztet a TechReport végezte el és kiderült, hogy a kereskedelemben kapható modellek jóval hosszabb távon működnek, mint azt sokan várnák. Ugyan a vásárlóknak azzal kell számolniuk, hogy az adattárolók előbb vagy utóbb elromlanak, de a korábban hittnél sokkal tartósabbak.

A portál hat SSD-t vizsgált meg, automatikusan és folyamatosan adatokat írtak rájuk, majd törölték azokat. A teszt több hónapon át tartott és három készülék esett ki a rostán. A vizsgált modellek között volt a 240 gigabájtos Corsair Neutron GTX és a szintén 240 gigabájtos Intel 335, a 250 gigabájtos Samsung 840, a 256 gigabájtos Samsung 840 Pro és két 240 gigabájtos Kingston HyperX 3K. Mindegyik SSD-meghajtóra több száz terabájtot írtak. 600 terabájt után is mindegyik működőképes volt, de néhány eszköznél már megfigyelhetők voltak bizonyos problémák, például lassabb adattovábbítás. Az Intel 335 és az egyik Kingston HyperX 3K a 700 terabájt írt adat után romlott el,, majd ezt követően a Samsung 840 esett ki a versenyből. A petabájtos határt így csak a Corsair Neutron GTX, a Samsung 840 Pro és a másik Kingston HyperX 3K érte el.

A tesztelők rámutattak, hogy a kísérletükkel nem akartak teljes képet festeni az SSD-meghajtók minőségéről és ráadásul még az egyes termékeken, illetve termékcsaládokon belül is lehetnek eltérések. A legfontosabb azonban, hogy a felhasználók általánosságban azzal számolhatnak, hogy az átlagos használat során nem fogják elérni az SSD-k élettartamának határait.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások