Ennyire imádjuk a második részeket?

Ennyire imádjuk a második részeket?

2014. július 31. 18:22, Csütörtök
Nemrég a legnézettebb 10 film közül 5 második rész volt, egy pedig negyedik epizód.

Sokan kelnek ki a filmes folytatások ellen, azzal vádolva Hollywoodot, hogy ötlethiányban szenved, holott épp arról van szó sok esetben, hogy túl sok ötlettel rendelkeznek egy-egy franchise-ot, vagy franchise-kezdeményt illetően. Ráadásul, ami a legfontosabb, a nézőket is érdeklik a folytatások. Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb folytatás egy-egy "eredeti" film sikerének köszönhető.

Nemrég például az amerikai bevételi toplistát böngészve azt vehettük észre, hogy a 10 legnézettebb film között írd és mondd, öt második rész volt (A majmok bolygója: Forradalom, Így neveld a sárkányodat 2, A megtisztulás éjszakája: Anarchia, Repcsik: A mentőalakulat és 22 Jump Street - A túlkoros osztag) - plusz a Transformers 4. Ezek a számok önmagukért beszélnek a közönség érdeklődését illetően, de azt is mutatják, hogy mi lesz azoknak a filmeknek a sorsa, melyek előzmény nélkül érnek el sikert a mozikban.

És persze a fentiek fényében ki lehet azt is találni, hogy mi lesz azon sikerfilmek sorsa, melyek a legutóbbi amerikai 10-es listán a fentiek közé ékelődtek. Igen, jó eséllyel folytatás. Nem lenne meglepő, ha nemsokára bejelentenék, hogy elkészül a Lucy 2 Luc Besson rendezésében, illetve jó nemzetközi szereplés esetén a Herkules is kaphat egy második részt, vagy a Melissa McCarthy főszereplésével készült Tammy.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások