Jön a WP-t futtató HTC One M8

Jön a WP-t futtató HTC One M8

2014. augusztus 13. 10:23, Szerda
Néhány napon belül bemutatkozhat a HTC Windows Phone alá szánt zászlóshajója.

A hónap elején beszámoltunk arról, hogy a HTC a közeljövőben piacra dobná a HTC One M8 Windows Phone operációs rendszert futtató változatát, ám akkor a Voice over LTE (VoLTE) mellett nem sok egyéb részlet derült ki az eredeti hírből. Most részletes hardveres lista és néhány további érdekesség bukkant fel.

Ebből megtudhatjuk, hogy a HTC és Verizon New York-ban tartja majd meg fontos közös bemutatóját, mégpedig augusztus 19-én. Ezen nagy valószínűséggel ismertetik a régi-új készüléket, amelynek legfőbb érdekessége természetesen az alternatív szoftver támogatása lesz. A külső ugyanis szinte teljesen megegyezik az eredeti, Android szoftvert futtató példányéval, itt nagy eltérésre nem számíthatunk, mi több, itt is elérhető lesz a Dot View néven szintén korábban piacra dobott tok támogatása is, mégpedig a Cortana ehhez illeszkedő integrálásával – a tokkal akár csukott állapotban is vezérelhetjük a telefont.

A részletes hardveres listán a Windows Phone 8.1 szerepel az első helyen, ezt egy 2,3 GHz-en futó négymagos Snapdragon 801 chip, egy kereken 5 hüvelykes Super LCD3 (Corning Gorilla Glass 3) Full HD érintőképernyő, 441 ppi pixelsűrűség, 2 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os, a microSD révén azonban további 128 GB-tal bővíthető belső tároló, egy HTC UltraPixel hátoldali és egy 5 megapixeles elülső kamera, nano-SIM, valamint egy 2600 mAh-s akkumulátor egészíti ki. A készülék pontos fizikai mérete 36 x 70,6 x 9,35 mm, súlya 160 gramm, a szoftveres oldalon pedig olyan alkalmazások lesznek elérhetők, mint például az U-Focus, amely a Nokia Re-Focus adaptálása, a felvételek fókuszának utólagos módosítása érdekében.

Ahogy azt említettük, az első körben az amerikai Verizon kapja meg az okostelefont, ezt remélhetőleg belátható időn belül követi majd az európai debütálás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások