Bemutatkozott a Samsung Galaxy Alpha

Bemutatkozott a Samsung Galaxy Alpha

2014. augusztus 13. 18:02, Szerda
A többször kiszivárgott készülék most hivatalosan is bemutatkozott, a megjelenésre sem kell sokat várnunk.

Hetekkel ezelőtt számoltunk be először arról, hogy a Samsung Galaxy Alpha néven mutatná be legújabb fejlesztését, amely gyakorlatilag a zászlóshajó szerepében tetszelgő Galaxy S5 erősen módosított változataként jelenik majd meg. Már akkor sejteni lehetett, hogy a változtatás mind a külsőben, mind pedig a belsőben tetten érhető lesz, most azonban szinte minden kérdésre választ kaptunk, hiszen felbukkant a hivatalos bejelentés.


Ebből kiderül, hogy a Galaxy Alpha az S5 kissé lebutított, egyszerűbbre szabott testvére, amely azonban a külsőt illetően némi csiszoláson ment keresztül. Ez utóbbi esetében rögtön szembetűnik a szögletes, jóval kevésbé lekerekített dizájn, valamint a fém keret, amelynek révén a telefon kissé az iPhone 5S-re emlékeztet. A megoldás vékonyabb a megszokottnál, a készülék vastagsága mindössze 6,7 mm, a súly pedig ezúttal alig 155 gramm. Jó eséllyel a Galaxy Note 4 is hasonló külalakot kap majd, ez azonban a jövő hónapban esedékes megjelenésig nem vehető biztosra. Egyértelmű viszont, hogy a Samsung az új dizájnnal szeretne elütni a megszokottól, hogy újból fellendítse a megtorpanni látszó forgalmat.


Ami a hardveres összetételt illeti, itt a támogatott felbontás 720p-re csökken, vagyis a Quad HD és Full HD elmarad. A processzor feladatait a nyolcmagos, pontosabban 4+4 magos Exynos 5 chip látja el, itt tehát a Snapdragon 801 és 805 nem jut fontosabb szerephez, mint ahogy a mindössze 1860 mAh-s akkumulátor sem tűnik túlságosan izmosnak, hiszen ez csaknem 1000 mAh-val kisebb, mint az S5-nél alkalmazott változat. A teljes listán emellett 2 GB RAM, 4K-videórögzítés, egy 12 és egy 2,1 megapixeles kamera, ujjlenyomat-olvasó, a Gear okosóra támogatása, valamint a megszokott alkalmazások és technológiák szerepelnek.

A készülék Oroszországban már péntektől előrendelhető, ára itt 690 dollárnak felel meg, ami Európában 600 euró körüli árat eredményezhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások