Mekkora sávszélesség elég?

Mekkora sávszélesség elég?

2014. szeptember 12. 11:08, Péntek
Az Amerikai Egyesült Államokban megoszlanak a vélemények arról, hogy a mai internetezési szokások mellett elegendő-e 4 Mb/s-os letöltési sebesség.

Az amerikai internetszolgáltatók között komoly vita bontakozott ki arról, hogy pontosan mi is számít szélessávú hozzáférésnek. A vita hátterében a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) azon elképzelése áll, hogy az a kapcsolat minősül szélessávú internetelérésnek, aminél a letöltése sebesség minimum 10 Mb/s. Az utolsó módosítás még 2010-ből származik, akkor az FCC 200 Kb/s-ról 4 Mb/s-ra növelte a minimálisan elvárt letöltési sebességet.

Az elvárt minimális letöltési sebesség növelésének nem lenne azonnali közvetlen hatása és részben marketingfogásnak minősül, ugyanakkor a módosítás azt eredményezheti a vidéki régiókban, hogy a nagy internetszolgáltatók nem fognak mindenhol egyformán gyors internetkapcsolatokat kiépíteni.

Az AT&T azonnal hangsúlyozta is, hogy nem lenne szükség változtatásokra és az amerikai felhasználóknak nincs szükségük 10 Mb/s-os internethozzáférésre. A kábeltelevíziós cégek hasonló álláspontot képviselnek és úgy gondolják, hogy a 4Mb/s-os internetelérés bőven elegendő a beszéd, a videók és az adatok jó minőségű átvitelére.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság viszont úgy vélte, hogy a jelenlegi 4 Mb/s-os letöltési sebesség már nem elegendő a mai viszonyok mellett. A 4 Mb/s gyakorlatilag minimumnak tekinthető, ami arra elég, hogy a felhasználó zökkenőmentesen elérhesse az aktuális online szolgáltatásokat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások