Kivonul a német notebook­piacról a Samsung

Kivonul a német notebook­piacról a Samsung

2014. szeptember 16. 22:13, Kedd
Komoly döntést hozott a dél-koreai konszern: sem laptopokat, sem Chromebookokat nem fog értékesíteni az országban.

A Samsung immár hónapok óta nem mutatott be új modelleket, így egy ideje felbukkantak olyan pletykák, hogy teljesen kivonulhat a piacról. Az év elején a DigiTimes tajvani IT-portál is arról számolt be, hogy a gyártó 2015-ig búcsút inthet a Windows operációs rendszert futtató eszközöknek. Ezt követte februárban a Sony bejelentése, hogy megválik a PC-üzletágától, az új tulajdonos egy japán befektetési alap, a Japan Industrial Partners lett.

A múlt héten az Allaboutamsung.de jelezte, hogy a Samsung nem értékesít több notebookot Németországban, a döntést később a társaság is megerősítette. A hivatalos közlemény alapján Németországban a cég sem notebookot, sem Chromebookokat nem fog forgalmazni. A döntés egyelőre a német piacra vonatkozik és nem feltétlenül jelenti azt, hogy más piacokra is kiterjesztenék.

A vállalat nem indokolta a döntést, de azt hangsúlyozta, hogy a jövőben a mobil eszközökben és megoldásokban rejlő lehetőségeket akarja kiaknázni. Ugyanakkor az is biztos, hogy a Samsung nem adja fel az SSD-üzletet és a jövőben olyan területekre akar összpontosítani, mint például a lakásautomatizálás. A társaság szeptember elején jelentette be, hogy nyílttá teszi lakásautomatizálási platformját.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások