Az LG saját chipje dolgozik új okostelefonjában

Az LG saját chipje dolgozik új okostelefonjában

2014. október 27. 21:54, Hétfő
A gyártó követi riválisai példáját, és saját chippel felszerelt okostelefont dob piacra.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az Apple mellett egyre több vállalat is saját fejlesztésű chipekkel látja el különböző hordozható megoldásait, amelyek manapság többnyire az ARM big.LITTLE architektúráján alapulnak. Most az LG követi a példát, első ilyen okostelefonjukat már be is mutatták.

A cég egyelőre kizárólag a számukra hazai dél-koreai piacon rajtoltatja el a készüléket, amely a G3 Screen névre hallgat. Ennek burkolata alatt a nyolc magra épülő NUCLUN processzor kapott helyet, amelyből négy 1,5 GHz-es órajelen futó Cortex-A15, a másik négy pedig 1,2 GHz-en dolgozó Cortex-A7 mag – nyilván ez utóbbiak feladata lesz a kevésbé számításigényes alkalmazások kiszolgálása. A telefon emellett egy kifejezetten méretes, egészen pontosan 5,9 hüvelykes IPS-érintőképernyőt kapott, amely 1080p FullHD felbontást támogat, ezzel pedig a phablet megoldások kategóriája bővül tovább.

A gyors elérésről az új LTE-Advanced szabvány támogatása révén gondoskodnak, ez Dél-Koreában már viszonylag elterjedtnek számít, mi több, a letöltési sebesség felső határát ezúttal (az LTE-A Cat 6 szabvány alkalmazása révén) egészen 225 MB/s-ra srófolják fel. A listán emellett 2 GB RAM, egy 13 megapixeles, optikai képstabilizációt támogató hátoldali, valamint egy 2,1 megapixeles elülső kamera, egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 4.4 KitKat található meg. A telefon pontos mérete 157,8 x 81,8 x 9,5 mm, súlya 182 gramm.

Azt még nem tudni, hogy a megoldás milyen áron és pontosan mikor jelenik meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások